lever med

Lever med kan beskrivas som ”lyssnar eller ser på något med stor inlevelse”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lever med och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till lever med

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till lever med.

Motsatsord till lever med

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lever med.

Vad betyder lever med?

 1. lyssnar eller ser på något med stor inlevelse

Exempel på hur frasen lever med kan användas

 1. barnen levde helt med i föreställningen

Exempel på hur frasen lever med används i svenska tidningar

 1. – Barn som lever med krig och våld måste återupptäcka och stärka sina emotionella och sociala färdigheter, menar May Aoun.
 2. Akilov fick bland annat frågan om han hade något att säga till dem som nu lever med ångesten och skräcken varje dag.
 3. – Vi vet att bilfria städer är en realitet som kommer att rullas ut, och självhjälpsvård är något som kommer bli allt viktigare för att öka livskvaliteten hos människor som lever med särskilda sjukdomstillstånd.
 4. – Och det kanske hjälper att förlåta sig själv för att man lever med ett stort glapp mellan utsida och insida, att ständigt visa sin sårbarhet skulle vara en övermänsklig ansträngning.
 5. Buchanan County har varit beroende av kolet i decennier, alla vet det, alla lever med industrin inpå.
 6. – Dagens beslut är viktigt för Lynparza och, ännu mer viktigt, för japanska patienter som lever med framskriden äggstockscancer.
 7. ”Jag personifierar hela Breiviks hat, jag är feminist, jag är vänster, jag lever med en man från ett muslimskt land” säger Michelet och betonar också det som Breivik ansåg vara det yttersta sveket – att hon hade lånat ut sin livmoder.
 8. Denna dag berättar han att han lever med två kvinnor, en porrstjärna och en tidigare nanny.
 9. Det grundläggande problemet är att antalet personer som lever med hiv ökar då två miljoner smittas varje år medan dödligheten nu är nere på 1,1 miljoner.
 10. Evelina Mühling är samordnare för tjejjouren i Norrköping, där man får samtal från tjejer som lever med den här problematiken.
Frasen lever med uppdaterades 2018-09-13.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till lever med är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.