Synonymer till ligger till

Ligger till kan beskrivas som ”har visst läge”. Frasen används i uttrycket ”ligger illa till” som betyder ”har dåliga chanser, är illa ute”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ligger till samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till ligger till

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till ligger till.

Vad är motsatsen till ligger till?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ligger till.

Vad betyder ligger till?

 1. har visst läge

Hur används frasen ligger till i uttryck?

 1. ligger illa till = har dåliga chanser, är illa ute

Hur kan frasen ligger till användas?

Följande exempelmeningar visar hur ligger till kan användas.

 1. stugan ligger bra till för utflykter till havet

Hur används frasen ligger till i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen ligger till används i vanlig text.

 1. Det andra felet är att det är olika åldrar i de studier som ligger till grund för sannolikhetsbedömningarna, vilket inte ger samma sannolikhet för den ålder som Migrationsverket vill utreda, det vill säga om någon är under eller över 18 år.
 2. Bara 1 procent av företagen som har svarat på den enkät som ligger till grund för Teknikföretagens nya rapport "Vinna eller försvinna" upplever att det är mycket lätt att rekrytera personal som motsvarar de behov de har, 10 procent att det är lätt.
 3. Den erfarenheten ligger till grund för att medlemmar och fans redan i september förra året fick en indikation på att det skulle bli en förlust 2017.
 4. – Man vet ju inte vad som ligger till grund för att hon inte får jobba kvar här, men oavsett varför man säger upp någon på – är det olyckligt ge beskedet via sms, säger han.
 5. De sakskäl som ligger till grund för våra läkarintyg, och som syftar till att ge stöd till beslutande myndighet beaktas numera inte på samma sätt som tidigare.
 6. – Styrelsen och ledningen har stämt av den gångna säsongen med den sportsliga ledningen och även utvärderat hur vi ligger till i utvecklingen av laget och den sportsliga organisationen i förhållande till de mål och processer som vi bestämt.
 7. – Nordiska motståndsrörelsens organ Nordfront har i en artikel skrivit att man gått ut med data som ligger till grund för registret.
 8. Amanda Kernell bor och arbetar i Köpenhamn efter åren på danska filmskolan, men har åkt i skytteltrafik till Västerbotten för att göra research och intervjua släktingar inför piloten och kortfilmen ”Stoerre­ Vaerie”, som ligger till grund för ”Sameblod”.
 9. Den lilla bläckfisken ligger till synes oberörd drygt 900 meter ned på havsbotten och blickar tillbaka på de exalterade besökarna.
 10. Cristina Camacho, som jobbar i tornet, är övertygad om att det är all ruljans från det förflutna som ligger till grund för den unika atmosfären.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen ligger till

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen ligger till.

Bild med texten ligger till