Synonymer till lik förbannat

Vi känner till 3 synonymer till lik förbannat. Frasen lik förbannat är en synonym till ändå och likväl och kan beskrivas som ”ändå, likväl, likafullt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lik förbannat samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till lik förbannat

  1. likafullt
  2. likväl
  3. ändå

Vad är motsatsen till lik förbannat?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lik förbannat.

Vad betyder lik förbannat?

  1. (vard.) ändå, likväl, likafullt

Hur böjs lik förbannat?

  1. lik förbannat

Hur kan frasen lik förbannat användas?

Det saknas exempel på hur lik förbannat kan användas.

Hur används frasen lik förbannat i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen lik förbannat används i vanlig text.

  1. Stundtals levererar hon just det – titelspåret är en fin Lana Del Rey–pastisch, singeln ”Lose you to love me” en drömsk relationsballad – men lika ofta hamnar hon lik förbannat i ganska generisk och onödigt nervös minsta–gemensamma–nämnare–pop.
  2. Fem år efter sitt förra album vill ex–barnstjärnan Selena Gomez visa att hon har vuxit upp, men hamnar lik förbannat i nervös minsta–gemensamma–nämnare–pop.
  3. Russell Brand, likt de flesta som fått barn, vet kanske att den stora förändringen är att man gradvis förstår att någon annans liv är viktigare än ens eget, men han driver med sig själv, tror jag, genom att lik förbannat enbart prata om sitt.
  4. Man har vänt underlägen, man har slutat ösa in mål och man har fått svettas för sina trepoängare, men lik förbannat har de trillat in.
  5. Om kultur som utmanar etablissemanget, om popmusik som räddar liv och om den så kallade motkulturen som ska sätta sig på tvären men lik förbannat säljer sig till tv–reklam så fort den får chansen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ändå en synonym till lik förbannat. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?