liknande

Vi hittade 10 synonymer till liknande. Ordet liknande är en synonym till motsvarighet och snarlik och kan bland annat beskrivas som ”(nästan) likadan, likartad”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av liknande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till liknande?

 1. dyl.
 2. dylik
 3. ekvivalens
 4. ekvivalent
 5. likartad
 6. motstycke
 7. motsvarighet
 8. snarlik
 9. snarlika
 10. synonym

Vad är motsatsen till liknande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till liknande.

Vad betyder liknande?

 1. (nästan) likadan, likartad
 2. som delar en eller flera egenskaper med något annat

Hur böjs ordet liknande?

 1. liknande

Hur kan ordet ordet liknande användas?

 1. det har blivit lättare att få tag på musik via webbradio och liknande

Hur används ordet ordet liknande i svenska tidningar?

 1. I vår värld handlade det här om en person som redan begått en rad liknande brott – eller så riskerade han att slå till igen, säger Niklas Kraft.
 2. Anders Skum i Ammarnäs har liknande förutsättningar som Jan Jonsson i Gargnäs.
 3. Telex nuvarande modell för ägande och finansiering – där läsarna står för finanserna och redaktionen själv har kontrollen – är en försäkring mot att något liknande ska hända i framtiden.
 4. En rad liknande underjordiska fettberg har väckt uppmärksamhet på olika platser i Storbritannien de senaste åren.
 5. Vårkollen genomfördes i år för sjunde gången, och forskare jämför resultaten med liknande data från sent 1800–tal och tidigt 1900–tal.
 6. Det överskreds mångdubbelt vid demonstrationerna med liknande budskap den 6 respektive 20 mars.
 7. – Det har ju visat sig från liknande renoveringar på andra håll att ju högre hyra, desto fler är det som inte återvänder, säger Jan Bagge, 72 år, också han aktiv i kampen mot Signalisten.
 8. Svaga prenumerationssiffror fick aktien att rasa elva procent i efterhandeln på Wall Street och liknande effekter kan nu komma de närmaste dagarna.
 9. – Det är ingen nyemission eller liknande som sker här.
 10. – Och på liknande sätt ska man kunna veta att ai–algoritmer inte tillför oönskade beteenden i de kontext de sätts in.
 11. Enkäten och dess fler än 10 000 deltagare har använts av samma forskare vid liknande studier.
 12. Jag har aldrig varit med om något liknande, sade mittbacken Bjørn Paulsen på väg ut från arenan för sista gången i år.
 13. Men tränaren Joel Cedergren ger en liknande bild.
 14. Appleby bekräftade också att man fått frågor om materialet från ICIJ, som stod bakom avslöjandet av de så kallade Panama–papperen, efter en liknande dataläcka från juristbyrån Mossack–Fonseca som offentliggjordes våren 2016.
 15. Företagen motiverar sitt agerande på ett liknande sätt – att Trumps inlägg hotar ett fredligt och demokratiskt överlämnande av makten i USA till Joe Biden.
 16. Man undersöker nu även om den misstänkte gärningsmannen kan ha begått andra liknande brott.
 17. Therese Brusberg tror att många planerade projekt ändå kan användas i liknande utsträckning under 2023 – som nyårsfirandet.
 18. – Vi har följt Sverigebilden sedan 2012 och inte stött på något liknande, sade Sofia Bard på Svenska institutet i det här reportaget från 25 april.
 19. När Sydafrika tog ett liknande beslut den 28 december sa landets president Cyril Ramaphosa att den nya varianten är betydligt mer smittsam och därmed svårare att stoppa.
 20. Skistars destinationschef Sebastian Thomasson demonstrerar hur man lyckats jobba bort de moment som tidigare gjorde att folk samlades i oregerliga köer framför receptionsdiskar och liknande.


Mer information om liknande och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är motsvarighet en synonym till liknande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.