lindra

Synonymer till lindra

dämpa, hjälpa, lätta, mildra, mitigera, råda bot på, stilla, underlätta

Motsatsord till lindra

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lindra.

Vad betyder lindra?

 1. gör lättare  eller mindre kännbar
 2. göra lindrig(are), mildra

Exempel på hur lindra kan användas

 1. tabletten lindrade smärtan

Exempel på hur lindra används i svenska tidningar

 1. Nu får föreningar tidigare utbetalning av spelbolagspengar för att lindra den ekonomiska smällen.
 2. Behovet av tomma floskler som ska lindra vår klimatångest gör den svenske huvudpersonen i Jesper Weithz nya roman till en global superstjärna.
 3. – Vi är fast beslutna att vidta åtgärder för att lindra de effekter näringslivet drabbas av, säger finansminister Magdalena Andersson (S) vid en pressträff.
 4. Det innebär att den brist på arbetskraft i storstadsregionerna som leder till prisstegringar och låg produktivitet kan lindras när produktionen sker på andra platser.
 5. Alibaba skriver i rapporten att man försöker lindra effekterna av coronaviruset genom att arbeta för att säkra tillgången på dagliga förnödenheter runt om i landet samt med hjälp av riktat stöd till handlare.
 6. Det amerikanska justitiedepartementet vill lindra fängelsedomen mot Roger Stone, tidigare rådgivare till president Donald Trump.
 7. Båda länderna vill knyta närmare handelsband – britterna för att lindra en eventuell ekonomisk smäll efter Brexit, USA för att öppna den brittiska marknaden för amerikanska företag.
 8. Det har knappast lindrat hans egen föräldraångest.
 9. Läkarna vill ta reda på exakt vilken typ av cancer som har angripit Pelle för att kunna sätta in palliativ cytostatika, som kan lindra och bromsa förloppet en aning.
 10. Efter diskussionerna kring ”Dying to survive” (2018)  har Kina försökt sänka medicinkostnader och även lindrat straffen för att importera medicin från utlandet, vilket många betraktar som en direkt reaktion på debatten kring filmen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av lindra

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lätta en synonym till lindra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.