Synonymer till livfull

Vi känner till 8 synonymer till livfull. Ordet livfull är en synonym till livlig och pigg och kan beskrivas som ”full av liv (händelser)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av livfull samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till livfull

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet livfull och kan ofta användas istället.

 1. alert
 2. energisk
 3. levande
 4. livlig
 5. livslevande
 6. pigg
 7. rask
 8. sprallig

Vilka ord betyder nästan samma sak som livfull?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till livfull. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. yster
 2. vaken

Vad är motsatsen till livfull?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till livfull.

Vad betyder livfull?

 1. full av liv (händelser)

Hur kan ordet livfull användas?

Det saknas exempel på hur livfull kan användas.

Hur används ordet livfull i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet livfull används i vanlig text.

 1. Lebedev är en skamlöst underhållande skribent, en livfull berättare.
 2. Det berättas att en jemenitisk sufier färdades i landet och noterade att livfulla fåglar åt av speciella bär.
 3. Här hörs bara spanska runt borden och diskussionerna som förs är livfulla och innehåller omfattande utläggningar.
 4. En av toppterapeuterna är Sasi Charmorchad, en ständigt leende och livfull 28–åring som går under smeknamnet ”The Torturer”.
 5. – I Göteborg har vi redan etablerat vår erbjudande som kombinerar lekfulla och livfulla digitala tjänster med film, motion och spelmekanik.
 6. Den som vill få en livfull beskrivning av de illasinnade hemligheterna på denna plats kan med fördel läsa Dan Browns roman Den förlorade symbolen, eller ta del av den uppsjö av konspirationsteorier som utgår härifrån.
 7. Med ett nytt resecentrum, utveckling av gamla slakthusområdet, handelskvarteret Kulan, idrottsanläggningarna i Kviberg och en ny arena blir området en livfull och attraktiv del av staden.
 8. En känsla som återspeglas i bilderna på väggarna där modets och kändisvärldens främsta divor genom åren porträtterats med livfull värme – och inte så sällan med en erotisk, provokativ udd.
 9. – Jag skulle säga att min Carlsson är lekfull, nyfiken och livfull.
 10. Mycket ryms i denna lilla bok på 150 sidor, där livfulla fragment ur Billies berättelser om barndomen och familjehistorien interfolieras av tillrättalägganden och fakta – som kan vara nog så dramatiska.
 11. ”Vägen” (2009)– Obarmhärtig, precis som verkligheten, och i motsats till ”Mad Max”–filmernas livfulla och färgstarka ödeland är ”Vägens” värld inte inbjudande.
 12. Ja, EU–debatten i Storbritannien är livfull.
 13. Först etableras en rätt klyschig bild av "ungdomliga ungdomar" som badar i havet och är härligt livfulla, skämtsamma och förälskade.
 14. Det faktum att jag aldrig i fysisk mening återvände till Japan under den tiden gjorde bara min egen vision av landet mer livfull och personlig.
 15. Han hämtar den livfulla berättartekniken från Pieter Bruegel.
 16. Att köpa en Alfa Romeo har varit att ge efter för en längtan till en sinnligare bilkultur, där design och livfulla köregenskaper väger tyngre än maximalt praktiska hänsyn och detaljkvalitet.
 17. ”Jag minns” inspireras bland annat av Joe Brainard och Georges Perec – två fantastiska författare som använde precis det formatet för att hitta fram till sina egna minnen och skapa en kortfattad, livfull bild av det förflutna.
 18. Vi ser gärna en livfull debatt om jobbpolitiken och då talar resultaten av den politik vi genomför sitt tydliga språk.
 19. Med dessa frigörande begränsningar lyckas Edward St Aubyn skapa oerhört livfulla berättelser, med en känsla av episk vidd på få boksidor.
 20. Invånarna gillar sina studenter, som bidrar till stadens livfulla atmosfär.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är livlig en synonym till livfull. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet livfull

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet livfull.

Bild med texten livfull