livstecken

Livstecken kan beskrivas som ”tecken på att någon är vid liv ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av livstecken och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till livstecken

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till livstecken.

Motsatsord till livstecken

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till livstecken.

Vad betyder livstecken?

 1. tecken på att någon är vid liv 

Böjningar av livstecken

 1. livstecken
 2. livsteckens
 3. livstecknen
 4. livstecknens
 5. livstecknet
 6. livstecknets

Exempel på hur ordet livstecken kan användas

 1. katten visade bara svaga livstecken när den hittades

Exempel på hur ordet livstecken används i svenska tidningar

 1. Fjorton långa år senare, utan några livstecken från gruppen, är Dixie Chicks, numera The Chicks efter ett Black lives matter–relaterat namnbyte, tillbaka – och den här gången är det personligt.
 2. – Vi kollar allt, men vi har inga livstecken efter den 22 november, berättade polisens presstalesperson Robert Loeffel.
 3. Anledningen var att de kände oro för en anhörig person som inte dök upp under ett födelsedagsfirande under onsdagen och vars sista kända livstecken är från förra måndagen.
 4. Några sms från Kim Wall ombord på ubåten är de sista livstecknen som hennes pojkvän får från den svenska journalisten.
 5. Men nu har Gascoigne visat nya livstecken som glatt alla hans fans.
 6. Men plötsligt fick man livstecken från Khalidas brorsdotter Hadiya.
 7. Starbreezeaktien lyfte nästan 15 procent sedan bolagets förväntade storsäljare The Walking Dead visat ett efterlängtat livstecken.
 8. Enligt nyhetsbyrån Direkt visade bolagets förväntade storsäljare och kraftigt försenade spel The Walking Dead ett efterlängtat livstecken på torsdagskvällen.
 9. Den pressade Starbreezeaktien lyfte över 12 procent efter att bolagets förväntade storsäljare The Walking Dead visat ett efterlängtat livstecken på torsdagskvällen.
 10. – Det första livstecknet kom via Skype.
 11. I byarna bland bergen är livstecknen få.
 12. En röntgad hand, 25 800 sms från Australien 2009, ett dna–diagram, en bild på Sydneys operahus – ja, kort sagt en uppsjö av livstecken från planeten Tellus.
 13. Kissen visade inga livstecken så man började utföra hjärt- och lungräddning.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till livstecken är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

ordguru är en gratis synonymordbok med fler än 90 000 svenska synonymer.
Kontakta oss.