livvakt

Livvakt är synonymt med styrka och gorilla och kan beskrivas som ”vakt(styrka) som skyddar någons liv ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av livvakt och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till livvakt

gorilla, styrka

Motsatsord till livvakt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till livvakt.

Vad betyder livvakt?

 1. vakt(styrka) som skyddar någons liv 

Böjningar av livvakt

 1. livvakt
 2. livvakten
 3. livvaktens
 4. livvakter
 5. livvakterna
 6. livvakternas
 7. livvakters
 8. livvakts

Exempel på hur ordet livvakt kan användas

 1. statsministerns livvakt

Exempel på hur ordet livvakt används i svenska tidningar

 1. Helle Klein har i långa perioder varit så utsatt att hon fått ha livvakter med sig, vart hon går.
 2. Utanför rummet står ett par stadiga livvakter.
 3. Socialdemokraten Mona Sahlin blev den första på posten, men efter två år på posten avgick hon efter att hon misstänktes för att ha skrivit ett falskt intyg för att hennes livvakt skulle få köpa en bostadsrätt.
 4. Ajuri överlevde men en av hans söner och flera livvakter dödades.
 5. Enligt ett uttalande från irakiska myndigheter dödades al–Baghdadi sida vid sida med sin livvakt efter att gömstället upptäckts.
 6. Snart åkte Pernilla på lyxresor i Simons privatjet och noterade att han omgav sig med chaufförer, assistenter och livvakter.
 7. Bakom sig har han en livvakt.
 8. Han kallades ibland "världens mest eftertraktade ungkarl" och hade egna livvakter dygnet runt.
 9. Den tidigare premiärministern hade sökt sig till vallokalen i Milano på söndagsförmiddagen, och som vanligt var han omgiven av livvakter, pressfolk och allmänt nyfikna medborgare.
 10. Tre olika körer från danska sjövärnet, livvakternas musikkårer och en kör som satts samman av de piloter som transporterat prins Henrik, kommer sjunga och spela under begravningen.
 11. Med ett lätt leende samtalade hon en stund med ministern och hans följe innan hon, omgiven av fyra livvakter, gav sig av med tåget till OS–staden Pyeongchang.
 12. När han kommer hem från jobbet och hustrun börjar prata om bio bryr han sig inte om att ringa in livvakterna igen.
 13. Möjligen var inte livvakterna lika charmade, när vi som mötte entouraget på den smala trottoaren automatiskt drog upp våra mobiltelefonen i en, från en livvakts perspektiv, suspekt rörelse för att få en bild på den promenerande toppolitikern.
 14. Och väl på plats väljer hon bort både limousiner och livvakter.
 15. Med livvakter, Vita huset–journalister och andra medföljande inräknade väntas Donald Trump under torsdagen dundra in i Davos med 1 500 personer.
 16. Normalt skulle det ha tagit en livvakt ytterligare några minuter för att nå ut till personerna, säger livräddaren Jai Sheridan till tidningen Gold Coast Bulletin.
 17. Han tar kontakt med Shawn Eckardt, som under en period arbetat som Tonya Hardings livvakt, för att planera hur man kan gå tillväga för att Kerrigan inte ska kunna ställa upp i det amerikanska mästerskapet.
 18. De båda befann sig utanför en strippklubb i Tel Aviv dit de körts av livvakter som den israeliska allmänheten betalar för genom sina skattepengar.
 19. Nu har dock Mercer–familjen även slutat finansiera exempelvis Bannons livvakter, vilket kan ha ökat hotbilden mot honom under den senaste veckan.
 20. Då var det en av de poliser som fungerar som livvakter som anmälde honom.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till livvakt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är styrka en synonym till livvakt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.