Synonymer till ljusskygg

Vi känner till en synonym till ljusskygg. Ordet ljusskygg är synonymt med skum och kan beskrivas som ”skum, misstänkt, suspekt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ljusskygg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ljusskygg

  1. skum

Vad är motsatsen till ljusskygg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ljusskygg.

Vad betyder ljusskygg?

  1. skum, misstänkt, suspekt

Hur böjs ljusskygg?

  1. ljusskygg
  2. ljusskygga

Hur kan ordet ljusskygg användas?

Det saknas exempel på hur ljusskygg kan användas.

Hur används ordet ljusskygg i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ljusskygg används i vanlig text.

  1. Men det var inte första gången Francisco Partners gav sig in i techvärldens mest ljusskygga hörn.
  2. Det vore förstås rafflande om det här var en koordinerad aktivitet från någon ljusskygg aktör, men det är minst lika troligt att det helt enkelt är en ny taktik för det spam vi blivit vana att se på såväl Twitter som i mejl.
  3. Kanske kommer de som får julhälsningen att tro att det är en hemlig kod, ett meddelande om en ljusskygg mötesplats, tänkte jag som just nu läser John le Carrés ”Spionernas arv”.
  4. Då var detta en ljusskygg plats där tjuvar sålde sitt stöldgods.
  5. Nu publicerar nyhetsbyrån AP uppgifter om att Manafort hjälpte till att sätta upp en verksamhet där det ukrainska partiet, genom en ljusskygg ideell organisation, indirekt kunde påverka amerikansk politik via två lobbyorganisationer i Washington.
  6. Den låter som regnvåt asfalt, men i filmen där den hör hemma – ”Double trouble”, 1967 – gör han den i ljusskygg gangstermiljö på en nattklubb i Europa någonstans.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skum en synonym till ljusskygg. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?