lockpris

Lockpris kan beskrivas som ”till synes lågt pris för någon produkt eller tjänst som anges i t.ex. en annons för att locka potentiella kunder, men som samtidigt i själva verket undanhåller ytterligare avgifter eller merkostnader som kunden blir förpliktigad till i samband med köpet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lockpris och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till lockpris

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till lockpris.

Motsatsord till lockpris

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lockpris.

Vad betyder lockpris?

 1. till synes lågt pris för någon produkt eller tjänst som anges i t.ex. en annons för att locka potentiella kunder, men som samtidigt i själva verket undanhåller ytterligare avgifter eller merkostnader som kunden blir förpliktigad till i samband med köpet

Böjningar av lockpris

 1. lockpris
 2. lockpriser
 3. lockpriserna
 4. lockprisers
 5. lockpriset
 6. lockprisets

Exempel på hur ordet lockpris kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet lockpris används i svenska tidningar

 1. – Det råder stor konkurrens om kunderna inför jul och det är klart att priser på populära varor är viktigt, säger Mats Mehlberg, pressansvarig på Ica, när TT frågar hur det fungerar med lockpriser i julhandeln.
 2. Då kom också anklagelserna om att mäklare satte ut ”lockpriser” – just för att dra igång en snabb budgivning som trissade upp slutpriset.
 3. Här återfinns ett av de allra vanligast klagomålen – de så kallade lockpriserna.
 4. De vanligaste orsakerna bakom anmälningarna från privatpersoner gäller pris i marknadsföring, så kallat lockpris, budgivning och god fastighetsmäklarsed.
 5. Accepterat pris var ett försök att få bort de kritiserade lockpriserna.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till lockpris är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.