lockrop

Lockrop kan beskrivas som ”läte för att locka till sig något, vanligtvis djur”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lockrop och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till lockrop

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till lockrop.

Motsatsord till lockrop

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lockrop.

Vad betyder lockrop?

 1. läte för att locka till sig något, vanligtvis djur

Böjningar av lockrop

 1. lockrop
 2. lockropen
 3. lockropens
 4. lockropet
 5. lockropets
 6. lockrops

Exempel på hur ordet lockrop kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet lockrop används i svenska tidningar

 1. Och han måste klara det utan att de trogna förförs av lockropen från vänsterpartister som inte missar tillfällen att utmåla S som ett stödparti till ”lilla högerstyret”.
 2. Det blev en omedelbar succé och Karl Schneider bestämde sig för att åtminstone tillfälligt sluta lyssna på lockropen från eventuella köpare.
 3. "Frustration", kombinerat med lockrop från den amerikanske kollegan Larry Rivers, fick honom att lämna London för New York 1967.
 4. Listor skyddar oss från den förlamande prokrastineringens lockrop.
 5. Att hennes mamma drev en gård i Ångermanland med får, getter och mejeri har satt sina avtryck och på "Te berga blå" samlas lockrop, kulning, sånger och koklockor.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till lockrop är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.