lodare

Lodare är synonymt med lodis och luffare och kan beskrivas som ”(hemlös) person som saknar fast anställning, ofta om någon som är alkoholiserad eller beroende av andra droger”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lodare och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till lodare

dagdrivare, lodis, luffare, strykare

Motsatsord till lodare

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lodare.

Vad betyder lodare?

  1. (vard.) (hemlös) person som saknar fast anställning, ofta om någon som är alkoholiserad eller beroende av andra droger

Böjningar av lodare

  1. lodare
  2. lodares
  3. lodarna
  4. lodarnas

Exempel på hur ordet lodare kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till lodare är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lodis en synonym till lodare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Ord intill i ordlistan