Synonymer till lucker

Vi känner till 3 synonymer till lucker. Ordet lucker är en synonym till luftig och lös och kan bland annat beskrivas som ”(om jord) porös, luftig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lucker samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till lucker

 1. luftig
 2. lös
 3. porös

Vad är motsatsen till lucker?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lucker.

Vad betyder lucker?

 1. (om jord) porös, luftig
 2. (bildligt) lös

Hur böjs lucker?

 1. lucker
 2. luckert
 3. luckra
 4. luckrare
 5. luckrast
 6. luckraste
 7. luckre

Hur kan ordet lucker användas?

Det saknas exempel på hur lucker kan användas.

Hur används ordet lucker i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet lucker används i vanlig text.

 1. Den är en effektiv och enkel första gröda på en ny odlingsplats eftersom den bryter mark genom att gräva och luckra jorden med sina rötter.
 2. I boken gör han klart att han är helt emot att luckra upp celibatkravet – trots att detta debatteras just nu och att han som pensionerad påve inte borde uttala sig.
 3. Sedan tidigare har V dragit upp två ”röda linjer” och sagt att man är beredda att fälla regeringen om den går vidare med förslaget om att luckra upp arbetsrätten och införa marknadshyror.
 4. Otroligt viktigt för ett lag att ha just den kreativiteten som hon besitter för att luckra upp motståndarna, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.
 5. Då är hon väldigt bra på att luckra upp försvaret med en god teknik och en bestämdhet.
 6. Det var priset för missionen att spränga tabun runt kvinnokroppen och luckra upp de snäva gränserna för kvinnors offentliga utrymme.
 7. I en färsk rapport som en finländsk tidigare riksdagsledamot skrivit för Nordiska rådet manas EU att luckra upp sina sanktioner mot Ryssland för att få bättre fart på det ryska miljöarbetet.
 8. Dahlin ska överraska motståndarna, luckra upp försvar med finter och passningar.
 9. Han ifrågasatte också om regeringen vill luckra upp strejkrätten.
 10. Men domstolsbeslutet har väckt skarp kritik även i Turkiet, bland annat från rättighetsgrupper som menar att förslaget om att barn mellan 12 och 15 år bör kunna uttrycka samtycke riskerar att luckra upp synen på övergrepp.
 11. Förbättra och luckra upp jorden på planteringsstället.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är luftig en synonym till lucker. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på lucker