Synonymer till Ludvig

Ludvig kan bland annat beskrivas som ”(bokstavering) bokstaven L i det svenska bokstaveringsalfabetet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Ludvig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Ludvig

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Ludvig.

Vad är motsatsen till Ludvig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Ludvig.

Vad betyder Ludvig?

 1. (bokstavering) bokstaven L i det svenska bokstaveringsalfabetet
 2. ett mansnamn

Hur böjs Ludvig?

 1. Ludvig
 2. ludvigs

Hur kan ordet Ludvig användas?

Det saknas exempel på hur Ludvig kan användas.

Hur används ordet Ludvig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Ludvig används i vanlig text.

 1. – I dagsläget erbjuder vi inte 4k, men det utesluter inte att det kan komma inom en snar framtid, säger Ludvig Ternstedt, pressansvarig.
 2. Till de andra hörde kung Ludvig XVI och drottning Marie Antoinette.
 3. Ludvig Werner är vd på skivbolagens intresseorganisation Ifpi som har gjort den svenska topplistan i ungefär 50 år.
 4. Det var en klen tröst att både Ludvig XIV och Napoleon ska ha hyllat champagne som den enda tänkbara drycken.
 5. Stål Lyrenäs, assisterad av Ludvig Claesson och Ludvig Elvenes, fick 1 342 personer i Nelson garden arena att tro på en kul kväll i hockeyallsvenskan.
 6. Joakim Andersson, målvakten Jesper Thimfors och försvararen Ludvig Johansson får vila mindre än de andra eftersom de ska spela en turnering med landslaget mot Ryssland, Finland och Norge helgen före jul.
 7. Så man spelade på Bitcoins rykte och människor visste inte om riskerna, berättar Ludvig Öberg, som är medgrundare till Svenska Bitcoinföreningen.
 8. Så är dock inte fallet idag, skriver Ludvig Aspling (SD) i en slutreplik.
 9. De som står bakom bolaget är Webhallens tidigare vd Wilhelm Sporrong samt de tre övriga medgrundarna Erik Estberg, David Storm Lehrberg och Ludvig Ström, som i tur och ordning hade rollerna finanschef, utvecklingschef och designchef på Webhallen.
 10. Erika Petersson, författare till boken ”Drottningen i kassan” (Galago) berättar i ett samtal med Ludvig Lindelöf om sitt jobb i en livsmedelsbutik.
 11. Hampus Rönnberg gjorde tre mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Gustav Brengesjö, Ludvig Björk, Tommy Nilsson, Viktor Stener och Linus Ögren, enda målskytt för Chalmers blev Gustav Silverstam.
 12. ”Jag har läst att huset på Västerlånggatan 13 en gång ägdes av konditor Ludvig Levin som var en varm anhängare av det italienska enhetsarbetet.
 13. Några av de som lockats dit är Joe Mendelson från New York och Ludvig Linse, tidigare på Spotify och Klarna.
 14. Det blev straffet för Färjestads Libor Hudacek för den våldsamma slashingen mot Rögles Ludvig Elvenes i torsdagskvällens match.
 15. Färjestadsforwarden Libor Hudacek har dömts till fem matchers avstängning, och 39 100 kronor i böter, efter en slashing mot Rögles Ludvig Elevens i torsdagens SHL–match, meddelar Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.
 16. Färjestadstjärnan Libor Hudaceks attack på Rögles Ludvig Elvenes blev omgångens stora snackis.
 17. Under dagen avgörs vilket straff Färjestads Libor Hudacek får efter attacken på Rögles Ludvig Elvenes under torsdagskvällen.
 18. Nu är det sönerna Ludvig (21) och Lucas (18) som för familjetraditionen vidare – och är på väg att slå sig in i klubbens SHL–lag på allvar.
 19. Jag tycker e–sport är en sport, man samarbetar och tävlar, säger Ludvig.
 20. Min kollega Ludvig Holmberg undsätter till slut den övergivna Ragnhild Haga i intervjufållan.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Läs mer om namnet Ludvig

Läs mer om namnet Ludvig på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Ludvig, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.