Synonymer till luffarschack

Vi känner till en synonym till luffarschack. Ordet luffarschack är synonymt med tre i rad och kan beskrivas som ”brädspel som går ut på att få tre i rad med antingen ringar eller kryss (även benämnt kors) på ett bräde med 3x3 positioner att ställa sina pjäser på; till skillnad från tic tac toe så får man endast använda tre pjäser per spelare och man får flytta sina pjäser på brödet när alla är utlagda”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av luffarschack samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till luffarschack

  1. tre i rad

Vad är motsatsen till luffarschack?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till luffarschack.

Vad betyder luffarschack?

  1. brädspel som går ut på att få tre i rad med antingen ringar eller kryss (även benämnt kors) på ett bräde med 3x3 positioner att ställa sina pjäser på; till skillnad från tic tac toe så får man endast använda tre pjäser per spelare och man får flytta sina pjäser på brödet när alla är utlagda

Hur böjs luffarschack?

  1. luffarschack
  2. luffarschacket
  3. luffarschackets
  4. luffarschacks

Hur kan ordet luffarschack användas?

Det saknas exempel på hur luffarschack kan användas.Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tre i rad en synonym till luffarschack. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?