Synonymer till lufta

Vi känner till 3 synonymer till lufta. Ordet lufta är en synonym till ventilera och vädra och kan bland annat beskrivas som ”vädrar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lufta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till lufta

 1. ventilera
 2. vädra
 3. vädrar

Vad är motsatsen till lufta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lufta.

Vad betyder lufta?

 1. vädrar
 2. ersätta gammal, unken eller skadlig luft med fräsch

Hur böjs lufta?

 1. lufta
 2. luftad
 3. luftade
 4. luftades
 5. luftar
 6. luftas
 7. luftat
 8. luftats

Hur kan ordet lufta användas?

Följande exempelmeningar visar hur lufta kan användas.

 1. han luftade sängkläderna på balkongen

Hur används ordet lufta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet lufta används i vanlig text.

 1. Sedan en tid har komposten kommit att betraktas som en miljöbov då den läcker växthusgaser, särskilt koldioxid som pyser ut när komposten grävs om och luftas.
 2. Lagringsdugligt absolut, eller ordentligt luftat till grillad halloumiburgare med myntakräm.
 3. Eftersom groningen genererar värme måste kall luft sprutas på kornen underifrån, samtidigt som de groende kornen vänds regelbundet för att de ska luftas.
 4. Han skulle iväg till Opera­baren dit han åkte en gång i månaden för att lufta sig, träffa vänner (”även de som inte längre är i livet, dem minns jag då”) och ta en öl.
 5. Bägge partierna har sedan tidigare luftat kraftig kritik mot M, som på riksplanet så väl som i Göteborgs valrörelse 2020 kraftigt motsatt sig ebo–lagen.
 6. Men innan veckan ens var slut hade Polens ärkekonservativa justitieminister luftat planer på att dra tillbaka landets erkännande av Istanbulkonventionen mot kvinnovåld.
 7. Inför 20–årsjubileet luftades planer på att diversifiera stadens ekonomi och göra Macao till ett finansiellt centrum när Hongkong är i kaos.
 8. Bolaget har tidigare under hösten luftat planer på att lista sin aktie på First North i Stockholm.
 9. Janne Andersson står fast vid sitt val att lufta truppen.
 10. Avslutningen i kvalet, hemmamatchen mot Färöarna, blev därför ett test där förbundskaptenen Janne Andersson kunde lufta spelarna i ”B–uppställningen”.
 11. Netanyahus hittillsvarande stödpartier har luftat stöd för att ge honom immunitet, men en sådan riskerar att följas av väljarkårens och de politiska motståndarnas fördömanden om rättsröta.
 12. Pompeo luftade också oro för hotet från IS i områden utanför Syrien och Irak och sade att alliansen bör fokusera på Västafrika och Sahelområdet.
 13. I en lång intervju med Expressen luftar Ibrahimovic sina åsikter.
 14. Enligt en talesperson för Johnson talade denne med sin irländske kollega Leo Varadkar på tisdagen, och båda ska ha luftat sin önskan om att nå en uppgörelse.
 15. – Det har funnits en väldig diskrepans mellan alla de berättelser om sexuella övergrepp som luftats under året och bristen på juridisk prövning av dessa fall.
 16. Kvällen före intervjun luftade han förrådet och kom inte på att persedlarna stod under bar himmel förrän det började ösregna klockan fem morgonen efter.
 17. Under måndagen passade också Socialdemokraterna (S) på att lufta sina tankar om miljö och klimat.
 18. Det är Ingvar Kamprads vän och levnadstecknare, författaren Bertil Torekull, som nu berättar för P4 Kronoberg om när vännen luftade sin önskan om sista vilan.
 19. – När vi nu tog ett beslut att inte träna på hybridplanen den här veckan för att den ska luftas och en del annat ska göras för att få den mjukare, kändes det bättre att fullfölja på ett underlag, säger Magnus Pehrsson.
 20. Stökigheterna uppstod när personer av annan politisk uppfattning luftade dem vid platsen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ventilera en synonym till lufta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på lufta