Synonymer till luftfuktighet

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av luftfuktighet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till luftfuktighet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till luftfuktighet.

Vad är motsatsen till luftfuktighet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till luftfuktighet.

Vad betyder luftfuktighet?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av luftfuktighet.

Hur böjs luftfuktighet?

 1. luftfuktighet

Hur kan ordet luftfuktighet användas?

Det saknas exempel på hur luftfuktighet kan användas.

Hur används ordet luftfuktighet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet luftfuktighet används i vanlig text.

 1. Det ger högre luftfuktighet, vilket hjälper oss, säger Edwin Zuniga, brandman och talesperson för Kaliforniens brandmyndighet Cal Fire.
 2. – Redan vid 26 grader och en luftfuktighet som stiger lite så blir det svårt för kroppen att kompensera och vid 40 grader blir det rent av farligt, säger Tora Tomasdottir.
 3. Till detta kommer två sensorer för ljud samt sensorer som kan mäta temperatur, luftfuktighet, lufttryck och magnetfält.
 4. För att kunna upprätthålla den kvalitet som krävs, spelar övervakning av klimatparametrar som temperatur (°C) och relativ luftfuktighet (%RH) en nyckelroll vid produktion och lagring.
 5. Exempelvis kan temperatur och relativ luftfuktighet enkelt kontrolleras på egen hand.
 6. Ett särskilt index för brandrisk som väger in nederbörd, temperatur, luftfuktighet och vind visar en tydligt stigande tendens de senaste 40 åren i sydöstra Australien, framgår av en rapport från det australiska parlamentet.
 7. Analyser av insamlade uppgifter visade att hästarna generellt klarade temperaturer på över 30 grader och hög luftfuktighet mycket bra.
 8. Extremt låg luftfuktighet och långa perioder utan regn gör att minsta gnista, från exempelvis kvistar som blåser upp på kraftledningar, kan utlösa en ny brand.
 9. – Det är möjligt att bättre luftfuktighet kan bidra till komfort, men inte till reducerad jetlag, säger han.
 10. Hög luftfuktighet är en idealisk tillvaro för mögel och hussvamp.
 11. Ett duschsystem kopplat till en timer som simulerade regnsäsong under nätterna, tidvis sänkt luftfuktighet och varierande temperaturer i terrariet var bara några av de förutsättningar som skapades.
 12. Däremot kan jag förstås ange ett nästan helt säkert temperaturläge, säg mellan 0 och 40 grader, och med varierande grad av säkerhet kan jag också tala om luftfuktighet och förekomsten av snö.
 13. Därefter förpackas köttdetaljen i naturligt fjälster från ko, gris eller får och sen in i mognadskylen som håller en temperatur på mellan 12 och 14 grader och en kontrollerad luftfuktighet mellan 70 och 85 procent.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?