Synonymer till lukrativ

Vi känner till 5 synonymer till lukrativ. Ordet lukrativ är en synonym till vinst och seger och kan bland annat beskrivas som ”mycket lönande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lukrativ samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till lukrativ

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet lukrativ och kan ofta användas istället.

 1. avans
 2. gagn
 3. lönsam
 4. seger
 5. vinst

Vilka ord betyder nästan samma sak som lukrativ?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till lukrativ. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. triumf

Vad är motsatsen till lukrativ?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lukrativ.

Vad betyder lukrativ?

 1. mycket lönande
 2. som ger god avkastning; (mycket) (ekonomiskt) lönsam

Hur kan ordet lukrativ användas?

Följande exempelmeningar visar hur lukrativ kan användas.

 1. en lukrativ bransch

Hur används ordet lukrativ i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet lukrativ används i vanlig text.

 1. Regeringspartierna och Sverigedemokraterna var överens om att försöka stoppa Socialdemokraternas lukrativa lotteriverksamhet.
 2. – Det har varit lukrativt för dem, de har kunnat generera pengar och har relativt ostört kunnat bedriva verksamhet här.
 3. Pornografin sägs vara en av världens mest lukrativa industrier.
 4. GP har berättat om hur marknaden för reseintyg växte sig stor och lukrativ under pandemin, samtidigt som ingen myndighet ansvarade för att godkänna företagens verksamheter.
 5. Med den andra erbjuder man lukrativt samarbete till en ”majoritet” som är villig att avstå från kritik.
 6. Där är tiden 60–tal och möbelförsäljaren Carney försöker balansera på den tunna linjen mellan ett respektabelt anseende och lukrativa, men inte helt lagliga, affärer.
 7. Enligt Klarnas marknadschef David Sandström har revolvernade krediter varit en lukrativ affär för nätbanken, men tror personligen inte att affärsmodellen på sikt är sund.
 8. Men även om det fortfarande är lukrativt är det inte direkt något framtidsbransch, tror företaget.
 9. Den kinesiska telekommarknaden är enormt lukrativ i kraft av sin storlek, men också stenhårt kontrollerad.
 10. Att vara en feministisk profil på nätet har blivit lukrativt, tycker medieprofilen Cissi Wallin.
 11. Strache lovade lukrativa offentliga kontrakt i utbyte mot ekonomisk hjälp i valrörelsen, och passade slog också fast att ”journalister är de största hororna på planeten”.
 12. Det är tydligt för oss att handeln med kvinnors kroppar är en lukrativ verksamhet för utländska kriminella nätverk, säger Anders Olofsson, insatsledare och yttre befäl på lokalpolisområde Norrmalm i ett pressmeddelande.
 13. Även Namibias nuvarande president Hage Geingob har nyligen anklagats för korruption kopplat till landets lukrativa fiskeindustri.
 14. Tidvis var det svenska inflytandet på den europeiska kontinenten mycket större än så, med garnisoner i åtskilliga tyska och polska städer och långvarig ockupation av lukrativa preussiska hamnar.
 15. Som många andra i turistnäringen i Åre hade han en lukrativ sommar, den bästa på väldigt många år.
 16. Idag är parkerna Disney–koncernens mest lukrativa affärsområde, tätt följt av Media networks (bland annat kanalerna ABC, Disney Channel och sportnischade ESPN).
 17. Försäljningen av lotter var desto mer lukrativ, och drygade ut kassan med 5 miljoner.
 18. – Många politiker ser påverkansbranschen som en karriärväg, kanske den enda möjliga efter livet som politiker, och dessutom en lukrativ sådan, säger Ester Pollack.
 19. Resultatet pressas av minskad efterfrågan på försäkringar för resor, nya fordon och andra lukrativa intäktskällor i coronakrisen.
 20. I ett första skede kan områdena bli mer vitala med en köpstarkare population, men i processen följer oftast hyreshöjningar och annat som tränger bort de verksamheter som inte är lika lukrativa.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vinst en synonym till lukrativ. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet lukrativ

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet lukrativ.

Bild med texten lukrativ