lungmos

Lungmos är synonymt med pölsa och kan beskrivas som ”(ålderdomligt) slags maträtt av kött, närmare bestämt kokta och malda lungor från kalv eller gris, eller malt hjärtslag (lungor, hjärta, strupe och mellangärde), som blandas med korngryn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lungmos och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till lungmos

pölsa

Motsatsord till lungmos

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lungmos.

Vad betyder lungmos?

  1. (ålderdomligt) slags maträtt av kött, närmare bestämt kokta och malda lungor från kalv eller gris, eller malt hjärtslag (lungor, hjärta, strupe och mellangärde), som blandas med korngryn

Böjningar av lungmos

  1. lungmos
  2. lungmosen
  3. lungmosens
  4. lungmoset
  5. lungmosets

Exempel på hur ordet lungmos kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till lungmos är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är pölsa en synonym till lungmos. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?