lungor

Lungor är synonymt med andningsorgan.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lungor och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till lungor

andningsorgan

Motsatsord till lungor

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lungor.

Vad betyder lungor?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av lungor.

Böjningar av lungor

  1. lungor

Exempel på hur ordet lungor kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet lungor används i svenska tidningar

  1. Sjukdomen försvagar kroppens bindväv, och kan slå mot både hjärta, käke, tänder, lungor och skelett.
  2. Tryck mot nacke och rygg i kombination med handbojor och Floyds läge på marken ledde till att hjärnan inte fick blod och att hans lungor pressades ihop, konstaterar de.
  3. Kina har utökat metoderna för att dokumentera sjukdomsfall, så både laboratorietester och datortomografi av lungor nu är godkända.
  4. Tidigare har man endast dokumenterat sjukdomsfall genom laboratorietester, men nu godkänns även datortomografi av lungor för att hitta spår av sjukdomen, en enklare och snabbare diagnosmetod.
  5. Det tar lika lång tid att lyssna på hjärta och lungor.
  6. Boulognerskogen i väst och Vincennesskogen i öst fick, tillsammans med större och mindre anlagda parker, tjäna som stadens lungor.
  7. Det är ett fel att säga att Amazonas är mänsklighetens arv, och en missuppfattning som bekräftas av forskare att säga att våra Amazonasskogar är världens lungor, hävdade bland annat Bolsonaro i samband med höstens FN–möte i New York.
  8. Sepsis är ett allvarligt tillstånd som påverkar hela kroppen och gör att viktiga organ som hjärta, lungor, hjärna och njurar inte fungerar som de ska.
  9. Nivåer över 400 anses farliga även för personer med friska lungor.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till lungor är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är andningsorgan en synonym till lungor. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.