Synonymer till lurad

Vi känner till 6 synonymer till lurad. Ordet lurad är en synonym till narrad och vilseförd och kan beskrivas som ”som blivit lurad; som accepterat ett påstående som sant trots att det inte var sant, speciellt om avsändaren av meddelandet var medveten om det”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lurad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till lurad

 1. dragen vid näsan
 2. duperad
 3. förledd
 4. narrad
 5. vilseförd
 6. vilseledd

Vad är motsatsen till lurad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lurad.

Vad betyder lurad?

 1. som blivit lurad; som accepterat ett påstående som sant trots att det inte var sant, speciellt om avsändaren av meddelandet var medveten om det

Hur böjs lurad?

 1. lurad
 2. lurade
 3. lurat

Hur kan ordet lurad användas?

Det saknas exempel på hur lurad kan användas.

Hur används ordet lurad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet lurad används i vanlig text.

 1. – Det blir ju väldigt generaliserat men kvinnorna som kommit hit via människohandel eller blivit lurade av en pojkvän i sitt hemland har i vissa fall haft en ganska bra uppväxt.
 2. En företagare i Västerbotten döms för bedrägeri efter att ha lurat till sig 70 000 kronor i stöd för korttidsarbete från Tillväxtverket.
 3. Det handlar om id–bedrägerier mot äldre, där man ska ha lurat till sig bankuppgifter över telefon och kommit över flera miljoner kronor.
 4. – Mörkertalet är dock stort eftersom få anmäler att de har blivit lurade då de skäms inför närstående eller grannar.
 5. Tidigare har de bland andra lurat Frankrikes president Macron, Turkiets president Erdogan och Kanadas premiärminister Trudeau.
 6. Han lurade därefter minst fyra spekulanter att lägga handpenningar – utan ha sett någon båt i verkligheten – och fick på så sätt ihop 80 000 kronor.
 7. Enligt Åse har hon själv aldrig sålt droger men blev lurad att upplåta sin lägenhet åt några narkotikasmugglare.
 8. Sedan får de hyresvärdar som känner sig lurade gå till Hyresnämnden för att få köparna vräkta.
 9. Katastrofen har länge lurat runt hörnet.
 10. Han sa att Sture Allén hade lurat honom kapitalt.
 11. Det är med andra ord lätt för den oerfarne att bli lurad.
 12. Daniel Zaar som lurade hela Växjö försvaret när han drev bakom kassen och släppte pucken till en helt fri Everberg framför kassen.
 13. Och om det hade varit så att man hade lurat någon att skriva på att de skulle åka tillbaka frivilligt, så hade det spruckit redan vid ankomsten i Kabul.
 14. Walts och tecknaren Ub Iwerks figur Oswald the Lucky Rabbit (en snällare version av den råa men populära Felix the Cat) blev så framgångsrik att en distributör lurade av bröderna Disney rättigheterna och merparten av deras animatörer.
 15. Avgörandet kom i den andra halvleken, efter 66 minuter, när han lurade en Chelseaback och chippade bollen över målvakten Willy Caballero.
 16. Hon var bland de piggaste på boendet, och lurade många som inte kunde ana att hon var dement, säger Ann–Christin Lunnerfeldt.
 17. Ledningsmålet kom strax före halvtid efter att Olivier Giroud lurat bort svenske Victor Nilsson Lindelöf och tryckt in bollen.
 18. Ghislaine Maxwell pekas ut som den person som lockat och lurat unga flickor till det som skulle bli sexuella övergrepp i Epsteins olika bostäder.
 19. Under årtionden lurade den amerikanska finansmannen Bernie Madoff investerare, kändisar och vänner på cirka 65 miljarder dollar genom att få dem att investera i ett stort antal olika företag.
 20. Lokalföreningen har polisanmält ett annonsföretag som man känner sig lurad av.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är narrad en synonym till lurad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på lurad