Synonymer till lurar

Vi känner till en synonym till lurar. Ordet lurar är synonymt med gör bort.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lurar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till lurar

 1. gör bort

Vad är motsatsen till lurar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lurar.

Vad betyder lurar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av lurar.

Hur böjs lurar?

 1. lurar

Hur kan ordet lurar användas?

Det saknas exempel på hur lurar kan användas.

Hur används ordet lurar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet lurar används i vanlig text.

 1. Hon gav under onsdagen, tillsammans med Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten och Försäkringskassan, en mörk lägesbild av hur kriminella nätverk startar företag och lurar utbetalande myndigheter på stora belopp.
 2. Det är ju inga stora lurar som vi halvdöva går runt med.
 3. Vad blir implikationerna när staten lurar in användare med löften om att garantera fundamentala rättigheter till privatliv och integritet – och sedan utnyttjar det löftet?.
 4. Hon som ser mängder av one night stands (ett modernare uttryck för friare) flockas runt henne men lurar dem att vänta.
 5. Som att svenska myndigheter lurar afghaner att skriva på ett papper om att de vill återvända frivilligt.
 6. I telefonen finns en app som lurar kortterminalen att köpet har verifierats med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning, och därför krävs ingen pinkod vid köp för stora belopp.
 7. En riktigt vass utmanare kommer från den svenska uppstickaren Urbanista, som gör det mesta rätt med sina nya lurar London.
 8. I det tunga segmentet lurar även konkurrenter som Nikola, och Elon Musk verkar tycka att det är dags att återta initiativet.
 9. Att någon lurar människor för att de tycker att det är ”kul” händer också.
 10. Risken med en sådan selektiv verklighetsbeskrivning är att vi lurar oss själva att allt går som på räls och förminskar de utmaningar som finns.
 11. En annan aspirant som lurar i vassen, och som är äldre än Trump, är den 77–årige förmögne affärsmannen och tidigare New Yorkborgmästaren Mike Bloomberg.
 12. Urvalet startar i industrialismens barndom med lyriska landskapsskildringar av en till synes orörd natur, och landar i nutidens trängda naturmiljöer där katastrofen lurar i vassen.
 13. – De arbetar med att luras, det är deras jobb, de lurar äldre människor, säger polisinformatör Nils Norling vid en pressträff i Malmö.
 14. Gäddan lurar i den historiska vassen – rätt så bortglömd numera.
 15. Samtidigt lurar Microsofts Xcloud i skuggorna, och av det lilla som går att urskilja kan den tjänsten mycket väl bli förstahandsvalet för den som vill streama spel.
 16. Ännu inte på grund av antibiotikaresistens, vilken lurar runt hörnet och hotar oss alla, utan på grund av att fel diagnos ställdes, eller felbehandling och brist på förebyggande insatser, så som vaccination.
 17. Den här gången handlar turbulensen om att Claës Wachtmeister och hans son Carl–Fredrik Wachtmeister försöker stoppa ett avtal som gäller Sveriges bästa bockjaktmarker – och som de anser lurar godset på miljontals kronor varje år.
 18. För högerns populister är det en abstrakt liberal elit som lurar medborgarna och vill tvinga på dem ett samhälle och ett liv där de kommer att bli förlorare.
 19. Det är så hårt att vara människa och ung, avgrunden bara lurar hela tiden.
 20. Det var bara Socialdemokraternas omättliga makthunger som fick dem att gå med på avtalet och nu kommer de att utnyttja den makt de lurar av de naiva småpartierna till att göra ett land i djup kris till ett land i permanent kris.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gör bort en synonym till lurar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på lurar