lyfta

Synonymer till lyfta

förbättra, höja, klarna, lovprisa, lätta, pumpa, stiga, upphöja, ökning

Motsatsord till lyfta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till lyfta.

Vad betyder lyfta?

 1. förflytta något uppåt

Exempel på hur lyfta används i svenska tidningar

 1. En annan definition är 1 hk = 75 kpm/s (kilopondmeter per sekund), det vill säga den effekt som motsvarar att lyfta 75 kilogram 1 meter på 1 sekund.
 2. Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och socialdemokrat, lyfter fram Dadgostars erfarenhet av att leda en offentlig utredning.
 3. Lars Borgnäs lyfter i boken fram att vittnena berättat om hur Olof Palme föll till marken efter det andra skottet.
 4. Hon håller med om att banan kan passa henne bra, men lyfter samtidigt fram andra kandidater som kan vara med och slåss i toppen.
 5. – När internationell press skriver om Göteborg, som The Guardian och Times, så är det ju det här området de lyfter och skriver om.
 6. Även om nivån är alltför låg jämfört med den privata sektorn så ser vi ändå att det sker ett lyft, säger Camilla Frankelius som är förhandlingschef på Sveriges ingenjörer.
 7. Hon säger sig uppleva ett starkt stöd i partiet, men på frågan om ett eventuellt partiledaruppdrag svarar hon att de förvisso funnits personer som lyft frågan, men att det inte varit aktuellt.
 8. Bristande föräldraansvar lyfts ofta fram som en av anledningarna bakom ungdomsbrottslighet, men även aktiva föräldrar kan misslyckas att styra in sina barn som har hamnat på en brottslig bana.
 9. Han är inte den första som lyfter frågan.
 10. För att en minister i Italien ska kunna åtalas för handlingar under sin tid i regeringen krävs att senaten röstar för att lyfta ministerns immunitet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av lyfta

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lätta en synonym till lyfta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.