Synonymer till mängd

Vi känner till 9 synonymer till mängd. Ordet mängd är en synonym till storlek och volym och kan bland annat beskrivas som ”stort antal”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mängd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till mängd

 1. antal
 2. dimension
 3. drös
 4. hop
 5. kvantitet
 6. omfattning
 7. storlek
 8. volym
 9. väldigt

Vilka ord betyder nästan samma sak som mängd?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till mängd. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. spännvidd
 2. proportion
 3. storhet

Vad är motsatsen till mängd?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till mängd.

Vad betyder mängd?

 1. stort antal
 2. folk i allmänhet
 3. mått, antal
 4. antal eller volym av någonting, ofta många eller mycket
 5. (matematik) oordnad uppsättning element av någon speciell beskaffenhet

Hur böjs mängd?

 1. mängd
 2. mängden
 3. mängdens
 4. mängder
 5. mängderna
 6. mängdernas
 7. mängders
 8. mängds

Hur kan ordet mängd användas?

Följande exempelmeningar visar hur mängd kan användas.

 1. en mängd människor hade samlats vid olycksplatsen
 2. en sångerska som höjer sig över mängden

Hur används ordet mängd i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet mängd används i vanlig text.

 1. Vad vi vet är att ångan från upphettad tobak bland annat innehåller rikliga mängder med skadligt nikotin, som kan ha stor negativ inverkan på luftvägar och lungor när det inandas.
 2. Vi har haft mängder av svenska studenter i Auschwitz.
 3. Men hundratals aktivister deltog i en mängd civilolydnadsaktioner under veckan.
 4. – Apedel är en i mängden.
 5. Fysisk aktivitet har en mängd positiva hälsoeffekter för barn och unga på både kort och lång sikt, enligt Folkhälsomyndigheten.
 6. Konstruktören Carl Gustaf Pettersson (1876–1953) ritade mängder av båtmodeller under sitt yrkesliv, till och med militära fartyg och segelbåtar.
 7. Det märks tydligt när jag sveper över skärmen eller rullar igenom stora mängder av text – animeringar och skrollningen känns helt enkelt mjukare.
 8. Diskussionen om cancel–kultur fortsatte långt efter nedstängningen och nådde ett crescendo i början av 2021, då president Trump permanent stängdes av från Twitter efter att ha postat en mängd grundlösa anklagelser om att valsegern stulits från honom.
 9. Inslaget i lägenheten avslutas med att Anders Öfvergård hamnar i ordväxling med misstänkta som inte vill bli filmade, och att polisen håller upp en mindre mängd narkotika framför kameran.
 10. I fjol hackade fransk polis krypteringstjänsten Encrochat, och fick därmed tillgång till mängder av kommunikation mellan yrkeskriminella.
 11. Den stora Ramön verkar ha tagit emot de största mängderna olja, oljan har lagt sig på utsidan ön, mot havet.
 12. Eritreanska styrkor tog sig också in i Etiopien och mördade stora mängder tigrayaner och eritreanska flyktingar som tagit sin tillflykt till Tigray.
 13. Boken utgår från mängder av intervjuer och andra källor i händelserna kring Geijer–affären, en gigantisk skandal i svensk politisk historia, inte minst på grund av den hårdhänta och effektiva mörkläggningen.
 14. De är helt anpassade till Cementas behov av att undvika ett stopp i produktionen och ska ge bolaget möjlighet att bryta den mängd kalk som det nuvarande tillståndet ger utrymme för men som inte kommer att vara utnyttjad den 31 oktober.
 15. Förslaget ska ge bolaget möjlighet att bryta den mängd kalk som det nuvarande tillståndet ger utrymme för men som inte kommer att vara utnyttjad den sista oktober.
 16. Det 25 meter höga tornet innehåller 40 jättelika fläktar, som pumpar 1 000 kubikmeter luft i sekunden genom särskilda filter som halverar mängden skadliga partiklar inom ett en kvadratkilometer stort område.
 17. I varje fall finns där både en och annan mörk dystopi, men också en mängd glittrande musikaler.
 18. Jag vill betona att historien om Davod bara är en i mängden av historier som berör unga människor som kommer med förhoppningen om ett liv i fred och undan förföljelse.
 19. Intelligence X är en unik tjänst för arkivering och en sökmotor som bevarar inte bara historiska versioner av webbsidor, utan även hela mängder av läckta data som annars har avlägsnats från webben för att innehållet är stötande eller av legala skäl.
 20. Där uttryckte de sin ilska över ett nytt coronautbrott som har lett till stora mängder döda den senaste tiden.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är storlek en synonym till mängd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.