Synonymer till mästerskap

Mästerskap kan beskrivas som ”(seger i) större idrottstävling”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mästerskap samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till mästerskap

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till mästerskap.

Vad är motsatsen till mästerskap?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till mästerskap.

Vad betyder mästerskap?

 1. (seger i) större idrottstävling

Hur kan ordet mästerskap användas?

Följande exempelmeningar visar hur mästerskap kan användas.

 1. svenska mästerskapen i friidrott
 2. klubben har tre svenska mästerskap i handboll

Hur används ordet mästerskap i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet mästerskap används i vanlig text.

 1. Med bara några dagar kvar till mästerskapet har elkedjan beslutat att ge bort sin reklamplats till Amnesty.
 2. När vi besöker Doha är det ett tag kvar till den 20 november då fotbolls–VM ska starta, det mästerskap som i tolv år varit en drivande kraft bakom mycket av Qatars utveckling.
 3. Calvo, Duarte och Venegas är andra rutinerade pjäser som kommer göra mycket nytta både i det stundande mästerskapet och i denna träningsmatch.
 4. Fotbolls–VM i Qatar inleds på söndag och pågår fram till den 18 december, ett mästerskap som enligt Infantino är ”en unik plattform för försoning och fred över hela världen”.
 5. Sedan Qatar tilldelades fotbolls–VM för 12 år sedan har arbetet pågått med att bygga arenor och annan infrastruktur inför mästerskapet.
 6. Frankrike–proffset har hittills varit ganska osynlig i mästerskapet, men mot Norge klev hon fram och visade vägen direkt.
 7. – Man går in i det här mästerskapet ett VM–guld rikare.
 8. Marco Reus missar ännu ett mästerskap.
 9. Blatter har tidigare varit försiktig med kommentarer kring den omdiskuterade omröstning som ledde till att Qatar överraskande fick värdskapet för mästerskapet, som inleds den 20 november i Doha.
 10. På mästerskap har hon dock tävlat i disciplinen (missade dock årets VM–lopp på grund av en covidinfektion) och bronset i Peking i vintras var Sveriges första alpina medalj i ett Paralympics på 20 år.
 11. Baksi berättar att SVT inte har pratat om specifika ordval under mästerskapet – men det har TV4 gjort.
 12. Trots att VM–hästen King Edward mest fått vila sedan mästerskapet i Herning i augusti har von Eckermann nått fina framgångar med hästarna Iliana och Nababette.
 13. Sverige har varit nära toppen i två raka mästerskap, och har nu chans att utmana om medaljerna i damernas handbolls–EM.
 14. För tredje gången i följd ska Iran spela VM i fotboll, men jämfört med tidigare uppladdningar inför mästerskapen i Brasilien 2014 och Ryssland 2018 är stämningen annorlunda.
 15. Det är ett väldigt kontroversiellt mästerskap.
 16. Hur blev det så – och hur har vägen fram till mästerskapet sett ut?.
 17. Nu senast vann bolaget Skapa–priset i region Västmanland vilket innebär att de går till final i vad som brukar liknas vid svenska mästerskapet i innovation.
 18. Det blev utklassningsseger mot Tjeckien med 36–20 i den näst sista landskampen inför mästerskapet.
 19. Trots det har Spaniens förbundskapten öppnat för att låta Putellas stanna med truppen under mästerskapet och hjälpa dem utanför planen.
 20. Både Norge (match 2) och Spanien (match 3) står i under 1,10 gånger pengarna och på det inleder oddsfavoriterna till att ta hem hela mästerskapet, England, mot Österrike till under 1,20.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på mästerskap

Ord som slutar på mästerskap

Bild till ordet mästerskap

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet mästerskap.

Bild med texten mästerskap