målram

Målram är synonymt med målställning och kan beskrivas som ”hela alltet som utgör målet d.v.s. ribban, stolparna och kryssribban”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av målram och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till målram

målställning

Motsatsord till målram

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till målram.

Vad betyder målram?

 1. hela alltet som utgör målet d.v.s. ribban, stolparna och kryssribban

Böjningar av målram

 1. målram
 2. målramar
 3. målramarna
 4. målramars
 5. målramen
 6. målramens
 7. målrams

Exempel på hur ordet målram kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet målram används i svenska tidningar

 1. Han fintade ner motståndarmålvakten men lade pucken i målramen.
 2. Det utnyttjade Brynäs skoningslöst med två snabba mål, först 2–1 av prickskjutande Kevin Clark följt av 3–1, ett direktskott av Aaron Palushaj som smet in mellan Viktor Fasth och målramen när Rahimi satt kvar i utvisningbåset och avtjänade sin andra tvåa.
 3. Carl Grundström träffade målramen så det sjöng.
 4. Jag fick för mycket tid att tänka men ska ju träffa mål, sade Holmberg själv till C More om drömläget, som han ostört placerade utanför målramen.
 5. Drygt halvvägs in i andra perioden pangade Dick Axelsson in 1–0, via målramen i krysset när Färjestad spelade i numerärt överläge.
 6. Först sköt han i målramen, sedan hittade han nätet bakom Lars Haugen.
 7. Inklusive försöken som gick utanför eller i målramen (Marta) rullade räkneverket i väg till 19–4.
 8. Supersvensken tog läckert ned ett inlägg, tappade lite kontroll på bollen men var därefter ruskigt nära att klacka in den – men bollen tog i sidan av målramen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till målram är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är målställning en synonym till målram. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.