målskillnad

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av målskillnad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till målskillnad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till målskillnad.

Motsatsord till målskillnad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till målskillnad.

Vad betyder målskillnad?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av målskillnad.

Böjningar av målskillnad

 1. målskillnad
 2. målskillnaden
 3. målskillnadens
 4. målskillnader
 5. målskillnaderna
 6. målskillnaders
 7. målskillnads

Exempel på hur ordet målskillnad kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet målskillnad används i svenska tidningar

 1. Efter två förluster och totalt 0–7 i målskillnad mot Kalmar och Varberg fick Olof Mellberg slänga om ordentligt i startelvan hemma mot Elfsborg.
 2. Vinner Sverige med fyra mål mot Ungern får Sverige bäst målskillnad.
 3. Men den usla målskillnaden Sverige drog på sig mot Portugal gör att det kommer att bli väldigt svårt.
 4. Efter tre omgångar av gruppspelet hade den italienska debutanten noll poäng och en målskillnad på minus nio.
 5. Efter stark svensk start så rullade spelet på bra och utöver två poäng så lyckades de svenska damerna skaffa sig viktiga plus i målskillnaden efter 34–22.
 6. Dessutom ta in 16 mål i målskillnad om man slutar på samma poäng.
 7. Båda lagen har elva poäng men Edsbyn är före med bättre målskillnad.
 8. Så helheten är godkänd, sen hoppas man alltid på lite mer, säger Andersson och hänvisar till hans landslags imponerande målskillnad mot de mindre fotbollsnationerna.
 9. Om Schweiz mot förmodan skulle spela oavgjort mot nollpoängaren Gibraltar hamnar alla de tre första lagen på samma poäng, och då avgör målskillnaden i de inbördes mötena vilka två lag som går vidare.
 10. Därefter fortsatte Hammarby jaga en bättre målskillnad i ett försök att på nytt blanda sig i guldkampen (vilket dock skulle visa sig lönlöst då Djurgården säkrade guldet i Norrköping).
 11. Målet innebär att just nu är det Malmö som är svenska mästare tack vare att de har bättre målskillnad än Djurgården.
 12. Kalmar och Falkenberg har båda nu 23 poäng, men Kalmar är kvar på säker mark tack vare betydligt bättre målskillnad.
 13. Om så sker och både Malmö och Hammarby vinner sina matcher kommer serien att avgöras på målskillnad.
 14. Med bara två matcher kvar är AIK med i guldjakten, men ändå lite på efterkälken på grund av sämre målskillnad än Djurgården, Malmö och Hammarby.
 15. Även Kalmar FF och Gif Sundsvall är i högsta grad fortfarande indragna i nedflyttningsstriden, men har betydligt bättre målskillnad.
 16. Även tvåan Island har gått rent hittills, men har sämre målskillnad.
 17. Sverige har vunnit sina två EM–kvalmatcher hittills med en sammanlagd målskillnad på 9–1 och därmed toppar man grupp F före Island.
 18. Sverige leder gruppen på +15 i målskillnad, efter 7–0 mot Slovakien.
 19. Inför kvällens möte med Slovakien hade Sverige två segrar (Lettland och Ungern) och med en målskillnad med 9–1 i bagaget.
 20. Efter 4–1 mot Lettland, 5–0 mot Ungern och nu en ny stor storseger har VM–bronsmedaljörerna full pott i kvalgruppen, 16–1 i målskillnad och ett utmärkt utgångsläge för att programenligt ta sig till ett nytt stort mästerskap.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till målskillnad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.