möjlig

Möjlig är synonymt med potentiell och tänkbar och kan bland annat beskrivas som ”tänkbar, rimlig”. Ordet används i uttrycket ”allt möjligt” som betyder ”många olika saker”. Möjlig är motsatsen till omöjlig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av möjlig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till möjlig

acceptabel, användbar, eventuell, framkomlig, gångbar, possibel, potentiell, rimlig, trolig, tänkbar, upptänklig

Motsatsord till möjlig

omöjlig

Vad betyder möjlig?

 1. tänkbar, rimlig
 2. som kan ske

Hur används möjlig i uttryck?

 1. allt möjligt = många olika saker
 2. så snart som möjligt = så snart som det är möjligt

Böjningar av möjlig

 1. möjlig
 2. möjliga
 3. möjligare
 4. möjligast
 5. möjligaste
 6. möjlige
 7. möjligt

Exempel på hur ordet möjlig kan användas

 1. Kom så fort som möjligt!
 2. stipendiet gör det möjligt för honom att ta ledigt en månad för att skriva

Exempel på hur ordet möjlig används i svenska tidningar

 1. Vad teamet kom fram till var att detta skulle göra det möjligt för bryggarna att spåra och styra temperaturen i jäskärlen.
 2. Det finns dessutom flera kollektivtrafikhuvudmän som har visat att det är fullt möjligt att ställa om till exempelvis biogas även i regiontrafik och mer glesbefolkade områden.
 3. Känslan av att lyckas med något som vi inte trodde var möjligt bygger upp självförtroendet bit för bit.
 4. Därför försökte jag göra Alice så sur och vresig som möjligt, allt annat än ett charmtroll.
 5. Då gäller det att se till att förvalta fastigheten och sin förmögenhet så att avkastningen blir så hög som möjligt.
 6. Lettland hade förhoppningar om att hålla nollan mot Sverige så länge som möjligt och kanske rentav ta ledningen, precis som man gjorde i EM–kvalets öppningsmatch.
 7. – Jag satt ensam i mitt vardagsrum och pitchade idéer inför tusentals möjliga investerare och hade inte råd att säga ett ord fel.
 8. Region Skåne kommer inte att öppna för publikevenemang med fler än på 50 personer trots att regeringen på torsdagen gjorde det möjligt att ta emot upp till 300 personer i en sittande publik från och med den 1 november.
 9. Trump svarade att han i samråd med sin revisor bestämt att deklarationen ska göras offentlig så snart som möjligt och att det kommer visa hur framgångsrik han är.
 10. På samma sätt kan man alltid fråga sig om det överhuvudtaget är möjligt att vara poet, om inte alla är det.
 11. Det är fullt möjligt att förena.
 12. HVO spelar en avgörande roll i bränslebytet eftersom det är tekniskt möjligt att blanda in betydligt mer biodrivmedel i diesel än i bensin.
 13. Därför är inget annat svar möjligt och rimligt än att sätta in rättsstatens och våldsmonopolets fulla arsenal mot terroristerna och de som hjälper dem.
 14. Ja, han har ändå flera möjliga vägar tillbaka till Vita huset.
 15. En barnförsäkring ska tecknas så snabbt som möjligt när barnet fötts, för att undvika undantag i försäkringen.
 16. I Reformbudgeten visar vi att ett varaktigt välfärdslyft med välbehövda resurser till omsorg, vård, skola och socialförsäkringar är möjligt.
 17. Det blir då möjligt för till exempel budbilsbolag att mäta hur deras fordon rör sig, så de kan optimera rutt och bränsleförbrukning efter det.
 18. Rymdorganisationen försöker även utveckla teknik som gör det möjligt att automatiskt undvika kollisioner i rymden.
 19. Tekniken gör det möjligt att klippa och klistra i arvsmassan hos alla levande organismer med en precision som tidigare var helt otänkbar.
 20. – En företagsförsäkring bör tecknas så snabbt som möjligt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till möjlig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är potentiell en synonym till möjlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är omöjlig motsatsen till möjlig.