mackapär

Mackapär är synonymt med manick och mojäng och kan beskrivas som ”ett föremål eller apparat, något slags maskin, av obestämd funktion och användningsområde, som dock förväntas uträtta något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mackapär och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till mackapär

apparat, don, doning, föremål, grej, grunka, manick, mojäng, objekt, pryl, pryttel, sak, ting, tingest

Motsatsord till mackapär

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till mackapär.

Vad betyder mackapär?

  1. ett föremål eller apparat, något slags maskin, av obestämd funktion och användningsområde, som dock förväntas uträtta något

Böjningar av mackapär

  1. mackapär
  2. mackapären
  3. mackapärens
  4. mackapärer
  5. mackapärerna
  6. mackapärers
  7. mackapärs

Exempel på hur ordet mackapär kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till mackapär är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är manick en synonym till mackapär. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.