Synonymer till majs

Vi känner till en synonym till majs. Ordet majs är synonymt med säd och kan bland annat beskrivas som ”ett sädesslaget med stora gula korn (kolvar) (Zea mays)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av majs samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till majs

 1. säd

Vad är motsatsen till majs?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till majs.

Vad betyder majs?

 1. ett sädesslaget med stora gula korn (kolvar) (Zea mays)
 2. sädesslag (Zea mays) med solgula korn samlade på en majskolv

Hur böjs majs?

 1. majs
 2. majsen
 3. majsens

Hur kan ordet majs användas?

Det saknas exempel på hur majs kan användas.

Hur används ordet majs i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet majs används i vanlig text.

 1. Och på ett vis är det vettigt, ansamlingen av en massa instängda djur som tvingas att hetsäta soja och majs som vi kan käka själva är helt åt helvete.
 2. De är vana att bruka sin egen jord och odla majs, tobak och ris.
 3. Detaljer om skattehöjningarna, och hur mycket de kan inbringa till staten, är oklara men jordbrukssektorn är viktig och Argentina är världens tredje största exportör av sojabönor och majs och störst när det gäller sojabaserat djurfoder.
 4. Andra ifrågasatte nyttan med att tillverka bränsle av livsmedel (etanol framställs bland annat av spannmål och majs, se faktaruta).
 5. Den 6 juli träder de nya importtullarna i kraft, som bland annat gäller just sojabönor, men även majs och fläsk.
 6. En lång rad stålprodukter berörs, men på produktlistan finns bland annat även majs, juice, jordnötter, bourbon, jeans och motorcyklar.
 7. Bland annat berörs majs, frukostflingor, juice, jeans, bourbon och motorcyklar av de nya tullarna.
 8. På listan finns många stålprodukter, logiskt nog, men den innehåller också mycket varierande klassiska amerikanska konsumtionsvaror som t–skjortor, jeans, skor, motorcyklar, grillar, lakan, jordnötssmör, bourbon, tranbär, apelsinjuice, ris och majs.
 9. Som vedergällning mot Trumps ståltullar hotar EU att införa 25–procentiga tariffer på allt från amerikanska motorcyklar till majs.
 10. Gudarna byggde våra kroppar av majs och lera,.
 11. vad heter det… majs, majskolv.
 12. Jag hade ätit majs och de åt hamburgare.
 13. Helt enligt regelboken serveras rätten med rostad majs som smakar ungefär som popcorn som poppat inåt istället för utåt, samt med den stora, vita, torrmjöliga majsen som inte är vår favorit.
 14. Larven i fråga, Spodoptera frugiperda, är en mal som föredrar majs men som också kan äta ytterligare 80 sorters växter, som sockerrör och ris.
 15. Ett infanteri av majs och lök och sås sätter kurs mot dina svårt tidsenliga kläder och plötsligt ser du ut som du har dödat en vattensork med dina bara händer.
 16. Låt majsen rinna av och blanda den med övriga ingredienser till salsan.
 17. Låt majsen rinna av och tillsätt den tillsammans med kycklingbuljongen.
 18. Det går dock att tjäna pengar på prisfall på produkter så som vete, socker, kaffe, majs eller soja.
 19. Växt­förädlare världen över arbetar på bred front med att ta fram näringsberikade varianter av flera av de stora stapelgrödorna – förutom ris även bland annat­ vete, majs och kassava.
 20. Afghanska flyktingpojkar i Pakistan samlas runt en försäljare av majs.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är säd en synonym till majs. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?