Synonymer till manifestation

Vi känner till 3 synonymer till manifestation. Ordet manifestation är en synonym till uppvaktning och applåd och kan bland annat beskrivas som ”(opinions)yttring”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av manifestation samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till manifestation

 1. applåd
 2. hyllning
 3. uppvaktning

Vad är motsatsen till manifestation?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till manifestation.

Vad betyder manifestation?

 1. (opinions)yttring
 2. uppenbarande av något, (opinions)yttring

Hur böjs manifestation?

 1. manifestation
 2. manifestationen
 3. manifestationens
 4. manifestationer
 5. manifestationerna
 6. manifestationernas
 7. manifestationers
 8. manifestations

Hur kan ordet manifestation användas?

Följande exempelmeningar visar hur manifestation kan användas.

 1. mötet blev en stark manifestation mot rasism och främlingsfientlighet

Hur används ordet manifestation i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet manifestation används i vanlig text.

 1. I september förra året nekades Rasmus Paludan att hålla manifestationer och bränna koraner i fyra Stockholmskommuner.
 2. Demonstrationerna har sedan spridit sig som en löpeld över Kuba och i söndags ägde spontana manifestationer rum i alltifrån städerna Santiago de Cuba och Palma Soriano till Camagüey och Havanna.
 3. Runt 2 000 demonstranter krävde premiärminister Gharibasjvilis avgång och lovade fortsatta manifestationer.
 4. I Sverige hölls manifestationer i Stockholm, Göteborg och Malmö.
 5. Det är ett handarbete, en stickning, som de burit med sig på olika manifestationer i väntan på domen mot den tidigare polismannen Derek Chauvin.
 6. – Men åklagare har sagt att manifestationen är olaglig och inrikesministeriet har varnat folk för att delta.
 7. Demokratiaktivisten Joshua Wong har erkänt sig skyldig till att ha uppmuntrat och organiserat en en otillåten manifestation i Hongkong.
 8. Mordet har utlöst omfattande protester och manifestationer i Paris.
 9. Köpmännen finansierade och utformade sitt eget tempel som både en hyllning till Gud och Jesu moder och som en storslagen manifestation av sina ambitioner och merkantila framgångar.
 10. De våldsamma upploppen på Rosengård skedde efter en koranbränning samt en icke tillståndsgiven manifestation på Stortorget i Malmö.
 11. Genom informationsspridning, manifestationer, aktioner och demonstrationer arbetar organisationen för djurs rättigheter, och anser bland annat att alla former av djurhållning är oetiskt samt förespråkar veganism.
 12. Andra fall av polisvåld mot minoriteter har också uppmärksammats vid manifestationer.
 13. Och jag blir varm i hjärtat när det första som får plikttrogna svenskar att bryta mot myndigheternas rekommendationer (vilket ju sе klart man inte ska göra) är en manifestation med Black Lives Matter.
 14. Våldet har brutit ut i samband med stora fredliga demonstrationer och manifestationer mot rasism och övervåld inom polisväsendet i USA, med brett folkligt stöd.
 15. I Floyds hemstad Houston samlades under dagen tusentals människor för en manifestation organiserad av hans familj och vänner.
 16. Samtidigt som bilden av jungfru Maria med sitt enda blottade bröst var en manifestation av kvinnors förmåga att bära och nära ett barn, var avbilden också ett försök att kontrollera densamma.
 17. Tidigare i veckan besökte statsminister Stefan Löfven (S) Israel för en stor manifestation i Jerusalem.
 18. Hos män är den kliniska betydelsen ringa, men hos kvinnor ses de vanliga manifestationerna hirsutism (hårighet) och virilism (mansdrag) hos patienter med polycystiskt ovariesyndrom och adrenokortikal hyperfunktion.
 19. På måndagseftermiddagen slöt nära tvåhundra personer upp när föreningen anordnade en manifestation med namnet ”Rätten till våra kroppar” utanför kommunhuset i Skurup.
 20. – Yttrandefrihet för konst och media är mycket viktiga i en demokrati, men yttrandefriheten får inte användas som ursäkt för en manifestation som kan uppfattas som kritisk mot samhället, skriver domaren Benedicto Abicair i sitt beslut.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppvaktning en synonym till manifestation. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på manifestation