Synonymer till manifestation

Vi känner till 3 synonymer till manifestation. Ordet manifestation är en synonym till uppvaktning och applåd och kan bland annat beskrivas som ”(opinions)yttring”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av manifestation samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till manifestation

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet manifestation och kan ofta användas istället.

 1. applåd
 2. hyllning
 3. uppvaktning

Vad är motsatsen till manifestation?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till manifestation.

Vad betyder manifestation?

 1. (opinions)yttring
 2. uppenbarande av något, (opinions)yttring

Hur kan ordet manifestation användas?

Följande exempelmeningar visar hur manifestation kan användas.

 1. mötet blev en stark manifestation mot rasism och främlingsfientlighet

Hur används ordet manifestation i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet manifestation används i vanlig text.

 1. Allt började med en manifestation där alla lagkaptener i ligan gick ut på isen med glashjälmar.
 2. Utöver måndagsmötena på Norrmalmstorg deltar han i andra manifestationer och välgörenhetskonserter till stöd för Ukraina och det ukrainska folket.
 3. Den 21 januari brände den högerextreme politikern Rasmus Paludan en koran i samband med en en tillståndsgiven manifestation i närheten Turkiets ambassad i Stockholm.
 4. Runtom i landet har vi sett kraftfulla och hjärtskärande manifestationer för förändring.
 5. Statsminister Ulf Kristersson (M) har varnat för att enstaka svenska manifestationer kan få direkta konsekvenser för Sverigebilden i världen och för svensk säkerhet.
 6. Med anledning av alla händelser har utrikesdepartementet uppmanat svenskar att undvika folksamlingar och manifestationer i Turkiet.
 7. Innan premiären kommer det hållas en manifestation för det iranska folket och deras kamp.
 8. Under galans gång ägde manifestationer i stöd för protesterna i Iran rum.
 9. Hör mer om manifestationens betydelse enligt Jonas Brännberg i klippet.
 10. På söndag hålls en manifestation för pojken som misstänks ha mördats på Porsön i Luleå för knappt två veckor sedan.
 11. Reaktionerna från politiskt håll kom också snabbt efter de första rapporterna om islam– och Erdogankritiska protester och kurdiska manifestationer.
 12. Om inte detta är en manifestation för kulturlivet i Göteborg och hur viktigt det är, så vet jag inte vad som ska till för att våra politiker också ska gå ut och säga något om vad kulturlivet här betyder, säger Folkteaterns vd Lotta Lekvall till tidningen.
 13. Finns det en fara i att de mer radikala manifestationerna blir kontraproduktiva? Behöver miljörörelsen bli bättre på dialog med dem som har en annan syn på ekonomi och politik?.
 14. Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert är kritisk till hur polisen agerat vid en högerextrem manifestationen i Kungsträdgården, rapporterar Journalisten.
 15. I protest mot den iranska regimens behandling av landets filmskapare och till stöd för kvinnoupproret i Iran arrangerade Stockholms filmfestival under tisdagen en manifestation utanför Irans ambassad på Lidingö.
 16. Nu blev det, precis som jag tidigare uppmanat till, en manifestation av det positiva supporterskapet och allt som det står för.
 17. ”Vi behöver handling, inte ord”, sa en av talarna vid den veckolånga manifestation fylld av poesiläsningar och musikframträdanden som nyligen anordnades av Feminista Berlin vid Platz vor dem Neuen Tor.
 18. Det var under påskhelgen som högerextrema Stram kurs ledare Rasmus Paludan aviserade att han skulle hålla manifestationer och koranbränning i flera svenska städer.
 19. I helgens världscup i Finland planeras en manifestation till stöd för Ukraina.
 20. De rösterna hörs tydligt i många sammanhang, dels i manifestationer, dels i att det kommer skrivelser till oss med uppmaningar att agera, säger Mattias Frumerie.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppvaktning en synonym till manifestation. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på manifestation

Bild till ordet manifestation

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet manifestation.

Bild med texten manifestation