mannekäng

Mannekäng är synonymt med modell och kan bland annat beskrivas som ”person (särskilt kvinna) som är anställd för att bli fotograferad i nya kläder”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mannekäng och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till mannekäng

modell

Motsatsord till mannekäng

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till mannekäng.

Vad betyder mannekäng?

 1. person (särskilt kvinna) som är anställd för att bli fotograferad i nya kläder
 2. person vars yrke är att bära upp och visa mode eller annan produkt, t.ex. genom att bli fotograferad, stå eller gå i utvald utstyrsel

Böjningar av mannekäng

 1. mannekäng
 2. mannekängen
 3. mannekängens
 4. mannekänger
 5. mannekängerna
 6. mannekängernas
 7. mannekängers
 8. mannekängs

Exempel på hur ordet mannekäng kan användas

 1. mannekängerna visade upp vårens nyheter

Exempel på hur ordet mannekäng används i svenska tidningar

 1. Gretas café där vi sitter är ett typiskt fall – namnet är hämtat från Greta Garbo – den svenska filmstjärnan som arbetade som butiksbiträde, mannekäng och reklamansikte för PUB innan karriären på vita duken tog fart på allvar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till mannekäng är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är modell en synonym till mannekäng. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.