Synonymer till Margareta

Margareta kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Margareta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Margareta

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Margareta.

Vad är motsatsen till Margareta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Margareta.

Vad betyder Margareta?

 1. ett kvinnonamn

Hur kan ordet Margareta användas?

Det saknas exempel på hur Margareta kan användas.

Hur används ordet Margareta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Margareta används i vanlig text.

 1. – Trots att vi klart och tydligt har dementerat har ryktesspridningen fortsatt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
 2. I deras nya föreställning medverkar tv–favoriter som Allram Eest, Kjell, Birgitta, Klotty, Ulf och Margareta, men även nya talanger som countryartisten Clint Cliffs och världens känsligaste person, ännu okänt vem.
 3. Margareta Boije, kulturmiljöhandläggare vid länsstyrelsen Västmanland, gjorde polisanmälan.
 4. Vi tycker absolut att man ska leka på lekplatser, men det är viktigt att vi minskar barns exponering för sådana här ämnen överallt där vi kan, säger inspektör Margareta Daho till TT.
 5. – Det är flera orsaker, bland annat har det att göra med logistik– och säkerhetsaspekter och säkerhetsfrågor kommenterar inte hovet, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
 6. – Vi har inte sett några tecken på systematiskt valfusk, säger Margareta Cederfelt (M), vice ordförande i OSSE PA.
 7. Aktivister runt Eva Lundgren (sociologiprofessor) och Margareta Winberg (socialdemokratisk politiker) var mansfientliga och trodde på fullt allvar att det fanns manliga pedofilligor som offrade små barn under orgiastiska former.
 8. – Bara för att vi får en rekommendation att vi kan öppna slotten så innebär ju inte det att intäkterna kommer rullande, har Margareta Thorgren, hovets informationschef, tidigare sagt till DN.
 9. Margareta Thorgren, hovets informationschef, har tidigare inte velat gå in på varför paret flyttar.
 10. – De har gjort en förflyttning och flyttat till ett annat hus, men på samma ställe i Florida, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
 11. – Jag som har varit länsveterinär i många år, jag måste säga att det här är bland det värsta jag sett, säger Margareta Stéen, docent i veterinärmedicin på Nationellt centrum för djurvälfärd vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.
 12. Margareta Stéen, docent i veterinärmedicin och även hon verksam på Nationellt centrum för djurvälfärd vid Sveriges lantbruksuniversitet, reagerar starkt när hon får se filmen.
 13. – Jag måste säga att det här är bland det värsta jag sett, säger veterinären Margareta Stéen på Sveriges Lantbruksuniversitet när hon i programmet får ta del av materialet.
 14. Jag sätter mig på en bänk bredvid föräldrarna Lars och Margareta som betraktar Anna i rörelse.
 15. I två år har Margareta Wahlström och hennes kollegor skickat in de ansökningar som krävs för varje enskild leverans.
 16. Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar för Expressen att bilderna togs i Hovstallet i Stockholm för en vecka sedan.
 17. Han är händig, ett arv efter pappa Magnus, mamma Margareta jobbar som informationschef vid hovet, och har byggt liften själv.
 18. Margareta Sörenson är kritiker på Expressen Kultur.
 19. – Skriv den där boken du pratat om, sa hustru Margareta.
 20. Hjärnan bakom genidraget heter Margareta Sandback.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Läs mer om namnet Margareta

Läs mer om namnet Margareta på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Margareta, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Margareta

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Margareta.

Bild med texten Margareta