meddela

Synonymer till meddela

ange, bebåda, berätta, delge, förkunna, förtälja, informera, offentliggöra, predika, rapportera, säga, tillkännage, underrätta, uppge, upplysa, utlysa

Motsatsord till meddela

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till meddela.

Vad betyder meddela?

 1. talar om, rapporterar
 2. genom (vanligtvis) text eller tal ge information till någon annan, särskilt om något specifikt ämne; ge ett meddelande

Exempel på hur meddela kan användas

 1. radion meddelade att presidenten hade avlidit

Exempel på hur meddela används i svenska tidningar

 1. Även Frida Karlsson har meddelat att hon kommer.
 2. På söndagen meddelade Kina att man förbjuder försäljning av levande djur i hela landet.
 3. Dessa meddelades 2013, 2011 och 2006.
 4. Hongkong kommer att ställa in det officiella firandet av det kinesiska nyåret med anledning av utbrottet av coronaviruset, meddelade stadens ledare Carrie Lam på lördagsförmiddagen.
 5. Den 14 januari meddelade de tre länderna att de satt i gång processen, men eftersom Iran inte formellt godkänt den är det oklart när den två veckor långa diskussionstiden ska anses ha inletts.
 6. Under besöket meddelade Amazon–grundaren att hans bolag vill bidra till en indisk exportmarknad som 2025 ska vara värd 10 miljarder dollar.
 7. Beskedet om prinsparets uppbrott slog ned som en bomb i början av januari, när de i ett instagraminlägg meddelade att de tänkte dra sig tillbaka som ”seniora” medlemmar i kungahuset.
 8. Calle Halfvarsson meddelade under fredagen att han inte kommer till start på grund av magbesvär.
 9. I oktober förra året meddelade Higab att bolagets styrelse tagit ett kompletterande beslut och kommer att erbjuda verksamheterna i Feskekôrka en återflytt efter upprustningen.
 10. Samtidigt meddelade den kinesiska centralbanken att den tillfälligt höjer gränsen för hur stora utbetalningar mindre banker får göra till motsvarande 700 miljoner kronor.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av meddela

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är offentliggöra en synonym till meddela. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.