meddelande

Synonymer till meddelande

anslag, anteckning, avis, besked, brev, bud, budskap, information, kommunikation, kommuniké, kungörelse, notis, post, skrivelse, svar, sändning, telegram, tillkännagivande, underrättelse

Motsatsord till meddelande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till meddelande.

Vad betyder meddelande?

 1. upplysning, rapport
 2. information som är överbringad i ett sammanhang
 3. sms, kort för textmeddelande

Exempel på hur meddelande kan användas

 1. mamma hade lämnat ett meddelande på köksbordet

Exempel på hur meddelande används i svenska tidningar

 1. Zoom Video Communications, som bolaget heter, köper startup–bolaget Keybase som utvecklar lösningar för säkra meddelanden och fildelning.
 2. Något nytt datum för valet anges inte men i meddelandet som lades ut på PIS officiella Twitterkonto skriver man att parlamentets talman "så snart som möjligt kommer att tillkännage ett nytt presidentval".
 3. Det andra segmentet är Carrier Messaging, som omfattar en rad affärskritiska tjänster för mobiloperatörer, bland annat produkter för att hantera meddelanden som skickas mellan individer.
 4. Jag har länt honom sedan har var 16 år, den här lysande pojken med den enorma talangen, nerverna utanpå kroppen, men med det stora talangens sömngångaraktiga säkerhet”, säger han i ett meddelande till danska BT.
 5. En videolänk, som delas i meddelandet, visar hur svart rök stiger från ett område samtidigt polis– och räddningssirener hörs i bakgrunden.
 6. Men samtidigt träffas vi idag med en till synes oändlig våg av meddelanden och varningar, och timmarna mellan arbete och liv har börjat suddas ut.
 7. Nu rapporterar sajten Zdnet att kinesiska hackare drar nytta av en säkerhetslucka i Apples mobiloperativsystem IOS för att komma över privata meddelanden och annan känslig information hos uigurer.
 8. Men han har också ett positivt meddelande om hur vi kan hjälpa till att rädda planeten.
 9. Om man vill precisera sitt önskemål kan man även skriva ett inledande meddelande, så kan den volontär som anses bäst lämpad gå in i den chatten.
 10. Aktien handelsstoppades under en kort stund före meddelandet om resultatet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av meddelande

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är notis en synonym till meddelande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.