meddelande

Meddelande är synonymt med notis och skrivelse och kan bland annat beskrivas som ”upplysning, rapport”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av meddelande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till meddelande

anslag, anteckning, avis, besked, brev, bud, budskap, information, kommunikation, kommuniké, kungörelse, notis, post, skrivelse, svar, sändning, telegram, tillkännagivande, underrättelse

Motsatsord till meddelande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till meddelande.

Vad betyder meddelande?

 1. upplysning, rapport
 2. information som är överbringad i ett sammanhang
 3. sms, kort för textmeddelande

Böjningar av meddelande

 1. meddelande
 2. meddelanden
 3. meddelandena
 4. meddelandenas
 5. meddelandens
 6. meddelandes
 7. meddelandet
 8. meddelandets

Exempel på hur ordet meddelande kan användas

 1. mamma hade lämnat ett meddelande på köksbordet

Exempel på hur ordet meddelande används i svenska tidningar

 1. Han skrev också att han inte fått lägga fram sin sak i domstolen och upprepade de ogrundade påståendena om valfusk, något som fick Twitter att flagga meddelandet som osakligt.
 2. Fjorton dagar före avresan till huvudstaden kommer oväntat ett meddelande från fadern.
 3. Advokaten medgav i förhör de faktiska omständigheterna men menade att uppgifterna i flickvännens meddelanden var harmlösa, vilket också var förklaringen till att hon inte hade låtit åklagarna i målet läsa dessa före överlämnandet till klienten.
 4. Händer det något så startar du en chatt, skickar en bild, och så hanteras ärendet där – oftast är saker inte mer komplicerade än ett meddelande eller två, trots allt.
 5. Under natten gick det ut ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) där de boende uppmanades att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation för att undvika den kraftiga röken.
 6. Hon svarar, och en kedja av meddelanden sprider sig.
 7. I samråd med Smittskyddet har vi fått ett ordförandebeslut om stängning under återstoden av veckan”, skriver förskolans rektor i ett meddelande.
 8. Nu för tiden blir det ofta någon emoji i varje meddelande på Facebook.
 9. I februari i år, några veckor innan coronapandemin bröt ut på allvar, meddelande hans son Edinho att Pelé skämdes för mycket för att lämna sitt eget hem i Sao Paulo.
 10. Allt ifrån smittskyddsenheten i region Stockholm till berörda matchläkare”, skriver sportchefen i ett meddelande på Djurgårdens hemsida.
 11. I maj i år fick Ulf Hultberg vid filmbolaget Original Film ett meddelande på Messenger.
 12. Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand skriver i ett meddelande till tidningen att förbundets ökade kostnader och minskade intäkter hamnar på cirka 6,5 miljoner kronor "i en redan väldigt ansträngd ekonomi".
 13. Konversationer får nu också sin egen notifikationspanel så att de är lättare att se, medan folk som du ofta chattar kommer kunna dyka upp på din låsta skärm och ignorera "stör ej"–läget så du inte missar viktiga meddelanden.
 14. Det senare innebär att den skickar meddelande till telefonen när det är dags att byta filter.
 15. Förhoppningsvis är det inte för långt bort, eller för snart efter att meddelandet kommer, så att hon kan hinna i tid.
 16. Folk skickade de konstigaste meddelandena.
 17. Det meddelande Kate Brown, guvernör i delstaten på onsdagen, enligt Reuters.
 18. Inga användaruppgifter eller innehåll i meddelanden sparas av Signal.
 19. I ett meddelande bekräftar Linda Holknekt skilsmässan men avböjer att kommentera det vidare.
 20. En dryg timme senare lades ett meddelande upp på ”Zouaves Paris” kanal på snabbmeddelandetjänsten Telegram – populär hos fransk extremhöger.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till meddelande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är notis en synonym till meddelande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.