medium

Medium är synonymt med genomsnittlig och medelstor och kan bland annat beskrivas som ”massmedium”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Medium används i uttrycket ”sociala medier” som betyder ”kanaler för kommunikation (1) på Internet, t.ex. Facebook”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av medium och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till medium

genomsnittlig, medelstor

Motsatsord till medium

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till medium.

Vad betyder medium?

 1. massmedium
 2. genomsnittlig storlek på kläder (varken liten eller stor)
 3. mittersta del
 4. medelvärde
 5. verbform, som uttrycker en betydelse som varken är passiv eller aktiv, utan mittemellan
 6. substans i vilket fysikaliskt skeende kan försiggå med tyngdpunkt på att den kan härbergera något, exemplevis ett kemiskt innehåll
 7. kanal, meddelelsemedel, för att vidaresända information. Den plurala böjningen media används, sedan 1965, ofta som kortform för pluralis massmedia, i kontexter där ordet i sin plurala betydelse fungerar som samlingsord för den samlade effekten, närvaron, av massmedier eller för konceptet massmedia som sådant
 8. person som är ansedd, eller anser sig, kunna kommunicera med andevärlden. Med innebörden att personens sinnesorgan, förmåga att vidaresända information, är i mitten, medium, av en kommunikationskedja. Sedan 1862

Hur används medium i uttryck?

 1. sociala medier = kanaler för kommunikation (1) på Internet, t.ex. Facebook

Böjningar av medium

 1. media
 2. medias
 3. medier
 4. medierna
 5. mediernas
 6. mediers
 7. mediet
 8. mediets
 9. medium
 10. mediums

Exempel på hur ordet medium kan användas

 1. Finns den här tröjan i medium?

Exempel på hur ordet medium används i svenska tidningar

 1. Mötet har beskrivits som hemligt – men uppgiften om att det hade ägt rum läckte ut till flera medier i Israel.
 2. Italiensk media ger Zlatan Ibrahimovic fina omdömen efter insatsen mot Napoli.
 3. Vid sidan av de kritiska kommentarerna på sociala medier finns även lovord.
 4. Upprinnelsen till mannens angrepp ska ha varit att han blev upprörd över en bild på kvinnan i sociala medier.
 5. Washingtonpolisen uppger enligt flera medier att sammanlagt runt 20 personer har frihetsberövats efter bråk och att två poliser har skadats.
 6. Galenskap är det nya normala här och många politiker är rädda för Trumpanhängarna, en grupp som fostrats av kabel–tv och sociala medier.
 7. – Vi ser hur vissa kommunicerar på ett sätt på sociala medier som tyder på att de kommer att ta med sig skjutvapen hit, säger Peter Newsham, polischef i Washington till NBC.
 8. – Klart är dock att det förekommer att personer uppmanar och hetsar andra till självmord, till exempel på nätforum och via sociala medier, skriver regeringen i ett pressmeddelande.
 9. Men vi måste samtidigt protestera mot den våg av missaktning, förakt och otidigheter som vår reporter sedan denna felsägning har varit tvungen att utstå på sociala medier och i sin mejl.
 10. Under tisdagens frågestund fick statsminister Mette Frederiksen utstå hård kritik, både från kollegor och media.
 11. Den misslyckade förvandlingen blev först uppmärksammad i lördags när konstnären Antonio Guzman Capel la ut en bild på vad han själv beskrev som ett ”misstag” i sina sociala medier.
 12. På måndagen hade Demokraterna enligt flera medier nått upp till de 218 mandat som krävs för att få majoritet i kammaren, även om en del röster återstår att räkna.
 13. Att ett så stort strategiskt bakslag tillkännagavs på det viset ledde till spekulationer om att hans konto blivit hackat, men kommentaren har enligt flera medier bekräftats vara äkta.
 14. Hon skrev ut på sociala medier vad som hänt, och efter en vecka hade hon fått ihop pengarna.
 15. Och vi skrev och skriver om medias makt och medias lögner för det är inte sant att varje svensk har en stor statsskuld att bära på sina axlar och det har aldrig varit sant att Sverige har en klimatpolitik av minskade utsläpp.
 16. Ivar Lo försöker få medierna att intressera sig för saken men det går trögt.
 17. Lokala medier rapporterar att de misstänkta männen uppges stödja konspirationsrörelsen Qanon.
 18. Det blir allt vanligare med falska aktietips som sprids via sociala medier, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.
 19. Nu har uttrycket fått stor spridning på sociala medier, som hashtagg på Twitter och på profilbilder på Facebook.
 20. Nu kommer uppföljaren, "F", en anklagelseakt mot medierna, "megärorna", Svenska Akademien och "den trånga stöveln" som hon kallar Sverige.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till medium är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är genomsnittlig en synonym till medium. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.