medla

Medla är synonymt med mäkla och ena och kan bland annat beskrivas som ”hjälper parter i en konflikt att nå samförstånd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av medla och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till medla

ena, jämka, mäkla

Motsatsord till medla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till medla.

Vad betyder medla?

 1. hjälper parter i en konflikt att nå samförstånd
 2. hjälpa två eller flera parter att komma överens

Böjningar av medla

 1. medla
 2. medlad
 3. medlade
 4. medlades
 5. medlar
 6. medlas
 7. medlat
 8. medlats

Exempel på hur ordet medla kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet medla används i svenska tidningar

 1. – När Olof Palme bad mig vara med och medla i kriget Iran–Irak var jag 39 år gammal.
 2. Försök har gjorts för att medla mellan de båda sidorna, förgäves.
 3. Det var i augusti som Netflix medlade att man beställt en ny svensk originalserie som Lisa Langseth regisserar.
 4. Ri Yong–Ho var också i Sverige och Stockholm i mars 2018 och träffade sin dåvarande motsvarighet Margot Wallström, som gjorde ett försök att medla i konflikten med USA.
 5. Nordkorea har sagt att Sveriges försök att medla fram en dialog mellan USA och Nordkorea är onödig eftersom länderna redan känner till varandras ståndpunkter.
 6. I uppdraget ingår att medla mellan Nordkorea och USA och eventuell nedrustning av kärnvapen på Koreahalvön.
 7. Sådana försök att medla fram en dialog är onödiga nu när USA och Nordkorea redan känner till varandras ståndpunkter, säger Kim Myong–Gil.
 8. Studenter och anställda på universiteten i staden har försökt medla mellan de protesterande och polisen.
 9. Jag får så att säga medla mellan språket och karaktärernas emotionella liv.
 10. Människor i hela Sverige måste känna förtroende för att den offentliga rättsmakten är den som löser brott, medlar och löser konflikter.
 11. En tredje försöker medla och menar att ”det allvarliga är inte om folk klär ut sig till urfolk utan hur regeringen behandlar Brasiliens urfolk”.
 12. Under gårdagen berättade Anders Edholm, pressansvarig för "Farmen", att produktionen flera gånger tvingats pausa inspelningarna för att medla i bråken mellan deltagarna.
 13. Storbonden försöker medla i konflikten som uppstått på gården.
 14. Kushners uppgift var medla fred i Mellanöstern.
 15. Kishti Tomita fick då rycka in och medla – men efter att kamerorna slocknat fortsatte bråket.
 16. Det som gjorde Mazarini ryktbar på den storpolitiska scenen var det mantuanska tronföljdskriget, där han medlade i striderna om Monferrato.
 17. Försöken att medla mellan den sittande presidenten Ali Bongo och utmanaren Jean Ping förväntas ledas av Tchads president Idriss Deby, som för närvarande är ordförande i AU, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
 18. I romanens mest ideologiska scen får en stjärnföreläsare i nationalekonomi – en kvinnlig version av Thomas Piketty – medla mellan Samir och Sebastian.
 19. Pojken var på ungdomsfestivalen We are Sthlm förra veckan och togs av två vakter efter ett bråk där han, enligt egen utsago, försökt medla.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till medla är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är mäkla en synonym till medla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.