Synonymer till mena

Vi känner till 14 synonymer till mena. Ordet mena är en synonym till påstå och syfta och kan bland annat beskrivas som ”tycker”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mena samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till mena

 1. anse
 2. anspråk
 3. antyda
 4. avse
 5. avser
 6. förmena
 7. påpeka
 8. påstå
 9. syfta
 10. säga
 11. tro
 12. tycka
 13. ämna
 14. åsyfta

Vilka ord betyder nästan samma sak som mena?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till mena. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. anmärka
 2. anföra
 3. vilja

Vad är motsatsen till mena?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till mena.

Vad betyder mena?

 1. tycker
 2. avser, åsyftar
 3. med olika tyngd anse, tycka, tro eller hävda något; kan också vara en förklaring eller tillrättaläggande av ett oklart eller ifrågasatt uttalande
 4. måla

Hur böjs mena?

 1. mena
 2. menad
 3. menade
 4. menades
 5. menar
 6. menas
 7. menat
 8. menats

Hur kan ordet mena användas?

Följande exempelmeningar visar hur mena kan användas.

 1. hon menade att han borde be om ursäkt
 2. han menade allvar med sin fråga
 3. Förlåt, jag menade inte att såra dig!
 4. Jag menade inte Anna utan Emma!
 5. Menar du att du inte kan komma?
 6. Det var inte så illa ment, det var bara ett skämt!

Hur används ordet mena i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet mena används i vanlig text.

 1. Teater, menade många, var en av de svåraste konstformerna att överföra till en liten skärm.
 2. Som vuxen kan Fanny Ambjörnsson förstå sin pappa på ett annat sätt och menar att balansen mellan att tillåta sig att sörja och att inte ”förgifta” tillvaron med tårar, är jättesvår.
 3. Den offentliggjordes genom det Islamiska förbundet, vars män 1995 tände eld på biografen Cinema of Victory, under slagord om religion och förkastande av västerländsk kultur, vilken de menar sprider omoraliskt innehåll.
 4. Moderbolaget Geely har inte gjort några fel men – menar Dagens Industri – USA kommer inte i längden acceptera en bil som styrs digitalt från Kina.
 5. Utredaren, Agneta Bäcklund, menar att det blir mer flexibelt då man kan använda ordningsvakter utifrån det behov som finns, och regeringen framför samma åsikt.
 6. Bella Linde menar dock att det inte är ett skäl att sluta kompostera eftersom det är minst lika illa att inte ta vara på trädgårdsmaterial eller matavfall från köket.
 7. Men Pia Johansson menar att det är viktigt, om man ska fortsätta använda sig av digitala medel, att tekniken fungerar och att man planerar för fler rum i nya domstolsbyggnader för flexibla lösningar under en rättegång.
 8. Där menar Sven–Erik Alhem att förslaget borde skärpas.
 9. Brittiska ”Saknad aldrig glömd” är inne på säsong fyra och på frågan om den håller måttet jämfört med tidigare säsonger menar Linus Fremin att säsongen håller måttet.
 10. Vanligtvis kan en så här omfattande beteendeförändring ta flera år men i och med pandemin har det gått väldigt fort, menar Jonas Stier.
 11. Men tingsrätten menar att företagaren inte lämnat någon rimlig förklaring och att han agerat med uppsåt.
 12. En övermäktig uppgift menar klubbarna.
 13. En av dem är SOS ­Barnbyar, som menar att bo­laget snyltar på deras goda rykte.
 14. Ska ett land fungera måste det finnas en enhetlig kultur som alla respekterar och de flesta menar assimilering när de säger integration.
 15. Hon menar att många fastnar i vardagsmaten och gör samma fem rätter om och om igen.
 16. Statsvetaren Torbjörn Bergman menar att det handlar om en borgerlig backlash.
 17. Som det största projektet sedan varudeklarationen visar Coop att de menar allvar med sitt hållbarhetsarbete, och siktar på att bli pionjärer genom en metod som de hoppas att hela branschen tar efter.
 18. Samtidigt menar Per Bolund att det är förståeligt att vissa upplever att det blir allt dyrare att ta sig fram på vägarna.
 19. Detta, menar jag, kompletteras av den svenska antiintellektualismen, som märks i allt från bristen på avancerade intellektuella debatter till svenska toppolitikers internationellt sett mycket låga utbildning och ointresse för vetenskap och nya idéer.
 20. Uppsala universitet menar att de till och med utmanar domstolarnas oberoende.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är påstå en synonym till mena. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på mena