Synonymer till menad

Vi känner till 5 synonymer till menad. Ordet menad är en synonym till backant och thyiad och kan beskrivas som ”(grekisk mytologi) kvinnlig tillbedjare av Bacchus/Dionysos, kända som vilda och galna kvinnor, som under kulten dansade på ett mycket frigjort sätt i total samklang med de mest primitiva naturkrafterna”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av menad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till menad

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet menad och kan ofta användas istället.

 1. avsedd
 2. backant
 3. bassarid
 4. thyiad
 5. ämnad

Vad är motsatsen till menad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till menad.

Vad betyder menad?

 1. (grekisk mytologi) kvinnlig tillbedjare av Bacchus/Dionysos, kända som vilda och galna kvinnor, som under kulten dansade på ett mycket frigjort sätt i total samklang med de mest primitiva naturkrafterna

Hur kan ordet menad användas?

Det saknas exempel på hur menad kan användas.

Hur används ordet menad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet menad används i vanlig text.

 1. Retoriken och den militära upptrappningen är menad att få väst att göra eftergifter och börja förhandla.
 2. Vid årsskiftet trädde en lagändring i kraft som är menad att stärka säkerheten i mobilnätet.
 3. Jag kan köpa att IOK använder invigningen till mer eller mindre ärligt menad fredspropaganda, – den är ju ändå ett spektakel i sig.
 4. Ärligt menad rock med dragspel, samt Paul Simon–gester så slugt försvenskade att tittarna nog behöver google translate för att höra dem på lördag.
 5. Formuleringen var alltså menad som en skärpning.
 6. Han påstod att en av männen riktade sitt gevär mot honom och sköt, men att en gravid kvinna som fick förbi ”tog den kula som var menad för mig”, skriver nyhetsbyrån AFP.
 7. Nu lanserar Adblock Plus en lite oväntad tjänst – som är menad att placera fler annonser på skärmen, kallad Acceptable Ads Platform.
 8. All ungdomlig anarki till trots – ”Hair” var ju i sitt ­original från 1967 inte någon svindlande underhållning utan en autentisk och seriöst menad skildring av den tidens hippiekultur i East Village och dess koppling till fredsrörelsen.
 9. – Burkinin var aldrig var aldrig menad som en muslimsk symbol.
 10. Kommentaren var sarkastiskt menad, enligt Trump.
 11. Michael Deane behandlar det som om det var en uppriktigt menad fråga om hans avsikter, en inbjudan att packa upp sin handelsresandeportfölj.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är backant en synonym till menad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på menad

Bild till ordet menad

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet menad.

Bild med texten menad