Synonymer till mera

Se även mer

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till mera

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till mera.

Vad är motsatsen till mera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till mera.

Vad betyder mera?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av mera.

Hur böjs mera?

 1. mera

Hur kan ordet mera användas?

Det saknas exempel på hur mera kan användas.

Hur används ordet mera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet mera används i vanlig text.

 1. Jag är en drömmare och därför måste jag försöka hålla mig så nära verkligheten som möjligt men vi kommer förr eller senare finnas i alla länder i Europa, det är mera en fråga om när.
 2. Som registrerad DN–läsare kan man också – om man vill – följa enskilda skribenter eller ämnen, välja att få utvalda nyhetsbrev i mejlen med mera.
 3. Det offentliga tjänar ju stora pengar på att fler får jobb och att kostnader för energi med mera minskar.
 4. – Jag är ganska övertygad om att det här kommer vara mycket mera "hands on" i olika seminarier och grupper, där man ska ta med sig handgripligen om hur man vill arbeta vidare med det här olika frågorna.
 5. Equinor får fortfarande göra det i Argentina, vilket de mera specifikt gör på Mapuchefolkets land.
 6. ”Köp en bostadsrätt och hyr en elsparkscykel och laga aldrig, aldrig mera mat själv!”.
 7. Det är en prioritering, men det undantar inte att vi samtidigt jobbar med förebyggande åtgärder eller vår socialtjänst och våra fältare med mera.
 8. Och såklart att vi ska ha mera konst överallt i samhället, konst och kultur gör nytta för själen.
 9. Under de sex år som Davod varit i Sverige har han sett kompisar som kom samtidigt få uppehållstillstånd, skaffa jobb, lägenhet, bil med mera.
 10. Brandslangar och pumpar kom oftast på plats utan större dröjsmål, men det insågs snabbt att mera radikala metoder måste till för att stävja utbredningen av bränderna.
 11. Det krävs gedigen forskning för att ta reda på hur varje material uppträder vid additiv tillverkning och hur tillverkningsprocessen, kontrollsystem med mera ska designas.
 12. – Riksdagen har under de senaste åren skaffat sig mera makt på regeringens bekostnad, vilket innebär att det är svårare att regera idag än för 10–20 år sedan.
 13. I huvudsak är det industrin, i form av uppkopplade prylar, självkörande bilar med mera som kommer att ha användning av det kraftfullare nätet.
 14. Forskning, utbildning, infrastruktur med mera.
 15. – Agitera mera, för jämlikhet och mänsklighet! – För att inför kommande valet behöver Sverige och världen fler agitatorer som går från ord till handling med sin röstsedel för allas lika värde och rätt till ett tryggt och värdigt liv.
 16. De har även tagit fram andra system åt landet såsom ”David’s Sling” (”Davids slunga”, tidigare känt som ”Magic Wand” – ”Trollspöet”), vilket är mer anpassat för att hindra attacker från inkommande flygplan, drönare med mera.
 17. – Men det kan vara så att mutationerna kommer att visa sig vara mera smittsamma, men ingen vet det säkert.
 18. Elitidrottare är en grupp som generellt sett sover ganska dåligt då de påverkas av saker som resor och stresskänslor inför tävlingar, träningar på morgon– eller kvällstid, åtaganden mot media, sponsorer, med mera.
 19. Som en musik– och kulturhistorik över ett nära lämnat 2010–tal är samlingen en skatt, ändå är Andres Lokko själv den jag blir mest intresserad av att spåra, där han i de långa linjerna blir mera synlig, eller låter sig bli.
 20. ”Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen borde omgående ha lagt mera vikt vid förhållandena på särskilda boenden.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.