Synonymer till mera

Se även mer

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till mera

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till mera.

Vad är motsatsen till mera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till mera.

Vad betyder mera?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av mera.

Hur kan ordet mera användas?

Det saknas exempel på hur mera kan användas.

Hur används ordet mera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet mera används i vanlig text.

 1. ”När det är fråga om resning till nackdel för en person som tidigare frikänts krävs det ett mera avgörande nytt material för en resning”.
 2. Icann, en icke vinstdrivande organisation som har det yttersta huvudansvaret för IP–protokollet, DNS, med mera, har tidigare nekat Ukrainas begäran om att stänga av Ryssland helt från internet.
 3. – En lärdom som nästan alla drar är att vi behöver vara mera motståndskraftiga både när det gäller det militära och civila försvaret.
 4. – Det ser ut som att läget låses fast allt mera för de små partierna och fokus kommer på de stora partierna och regeringspartiet.
 5. De faktum att viruset är mera smittsamt och i högre utsträckning attackerar de övre luftvägarna underlättar spridningen.
 6. Teknikutvecklingen färgar också av sig på köpmönstret – det är nu mera full möjligt att sitta i princip var som helst i världen och delta i konstauktioner.
 7. – Möjligtvis kan de som bor i Värmland eller Västra Dalarna kan få lite klarare, men sen över östra Svealand är det mera moln och det kommer även passera en del blötsnö vid tolvslaget.
 8. Ett annat sjukhus valde istället att göra en utredning och återställde lösenord, ändrade inställningarna för brandväggen med mera, samt rapporterade den misstänkta aktiviteten till ansvariga inom sjukvårdsmyndigheten.
 9. Jag är en drömmare och därför måste jag försöka hålla mig så nära verkligheten som möjligt men vi kommer förr eller senare finnas i alla länder i Europa, det är mera en fråga om när.
 10. Som registrerad DN–läsare kan man också – om man vill – följa enskilda skribenter eller ämnen, välja att få utvalda nyhetsbrev i mejlen med mera.
 11. Det offentliga tjänar ju stora pengar på att fler får jobb och att kostnader för energi med mera minskar.
 12. – Jag är ganska övertygad om att det här kommer vara mycket mera "hands on" i olika seminarier och grupper, där man ska ta med sig handgripligen om hur man vill arbeta vidare med det här olika frågorna.
 13. Equinor får fortfarande göra det i Argentina, vilket de mera specifikt gör på Mapuchefolkets land.
 14. ”Köp en bostadsrätt och hyr en elsparkscykel och laga aldrig, aldrig mera mat själv!”.
 15. Det är en prioritering, men det undantar inte att vi samtidigt jobbar med förebyggande åtgärder eller vår socialtjänst och våra fältare med mera.
 16. Och såklart att vi ska ha mera konst överallt i samhället, konst och kultur gör nytta för själen.
 17. Under de sex år som Davod varit i Sverige har han sett kompisar som kom samtidigt få uppehållstillstånd, skaffa jobb, lägenhet, bil med mera.
 18. Brandslangar och pumpar kom oftast på plats utan större dröjsmål, men det insågs snabbt att mera radikala metoder måste till för att stävja utbredningen av bränderna.
 19. Det krävs gedigen forskning för att ta reda på hur varje material uppträder vid additiv tillverkning och hur tillverkningsprocessen, kontrollsystem med mera ska designas.
 20. – Riksdagen har under de senaste åren skaffat sig mera makt på regeringens bekostnad, vilket innebär att det är svårare att regera idag än för 10–20 år sedan.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på mera

Bild till ordet mera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet mera.

Bild med texten mera