Synonymer till merpart

Vi känner till 4 synonymer till merpart. Ordet merpart är en synonym till lejonparten och majoritet och kan bland annat beskrivas som ”största delen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av merpart samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till merpart

 1. flertal
 2. lejonpart
 3. lejonparten
 4. majoritet

Vilka ord betyder nästan samma sak som merpart?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till merpart. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. flera

Vad är motsatsen till merpart?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till merpart.

Vad betyder merpart?

 1. största delen
 2. den största delen av något

Hur böjs merpart?

 1. merpart
 2. merparten
 3. merpartens
 4. merparter
 5. merparterna
 6. merparters
 7. merparts

Hur kan ordet merpart användas?

Följande exempelmeningar visar hur merpart kan användas.

 1. Erik hade jobbat mest och fick merparten av pengarna

Hur används ordet merpart i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet merpart används i vanlig text.

 1. I november 2017 återtransplanterades merparten av den nedfrusna vävnaden och Jessica Strid fick hormoner och påbörjade IVF–behandling.
 2. I stället är det elnät, elbilar och batterilagring som står för merparten.
 3. Han lägger till att merparten av dem som saknas är kvinnor och barn.
 4. På hemmaplan försökte regeringens stödpartier nyligen stoppa den, men misslyckades då merparten av de borgerliga oppositionspartierna är för beslutet.
 5. Och merparten av angreppen inträffade medan NSO ägdes av Francisco Partners, som samtidigt drev på för att Sandvine och dess svenska verksamhet skulle gå diktaturer till mötes när de ville ha verktyg för internetövervakning.
 6. Det statliga stödet, där merparten kommer från svenska skattebetalare, har enligt bolaget behövts för att täcka ökade kostnader för skyddsutrustning, kohortvård samt lönekostnader till följd av sjukfrånvaro.
 7. Den stora merparten fortsatte tåga genom centrala Stockholm och skandera "Vakna Sverige" efter polisens beslut att upplösa demonstrationen.
 8. DN har intervjuat över 60 adopterade från Colombia, merparten vittnar om allvarliga oegentligheter kopplade till adoptionen.
 9. Det är regeringen som beslutar om räntan på CSN–lånen, men CSN gör varje år en prognos för räntan de kommande åren, när merparten av underlagen som ligger till grund för besluten är klara.
 10. Och enligt en tysk studie så kunde man, i merparten bland de tio procenten som inte utvecklade mätbara antikroppar, mäta t–celler med aktivitet mot viruset som orsakar covid–19, säger Karin Tegmark Wisell till DN.
 11. Av dessa drivmedel utgjordes merparten av biogas och andelen el kommer att öka framöver.
 12. EU–parlamentets miljöutskott har röstat för 60 procent, medan EU–kommissionen har talat om "minst 55", vilket också är vad merparten av de konservativa ledamöterna i parlamentet vill ha.
 13. Walts och tecknaren Ub Iwerks figur Oswald the Lucky Rabbit (en snällare version av den råa men populära Felix the Cat) blev så framgångsrik att en distributör lurade av bröderna Disney rättigheterna och merparten av deras animatörer.
 14. Leverantören förväntas även stå för merparten av support och utbildning för slutkunden.
 15. Att merparten av deltagarna inte utgör någon riskgrupp anser inte Karin Röding vara skäl nog att gå vidare.
 16. – Många är skrivna i lågskattekommuner som Göteborg och Stockholm, trots att man spenderar merparten av året här.
 17. Under merparten av tiden kommer spelarna och ledarna inte ha någon fysisk kontakt med någon utanför den så kallade bubblan.
 18. Framför henne på bordet i det lilla kontoret ligger en rad olika ringar med diamanter i olika storlekar och prisklasser men med en stor skillnad mot merparten som finns på marknaden – de här är framställda i laboratorium och inte framgrävda.
 19. – En relativt låg andel av befolkningen har antikroppar mot covid–19, vilket betyder att merparten av befolkningen fortfarande är mottaglig för viruset, sa WHO–chefen Tedros Adhanom Gehbreyesus på en pressträff den 11 maj.
 20. Den är särskilt viktig i delstaten New York, som under våren har blivit känt som virusets epicentrum i USA med över 30 000 döda – merparten i staden med samma namn.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är lejonparten en synonym till merpart. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?