Metall

Synonymer till Metall

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Metall.

Motsatsord till Metall

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Metall.

Vad betyder Metall?

 1. Metallindustriarbetareförbundet, ett stort fackförbund inom LO

Exempel på hur Metall används i svenska tidningar

 1. Ännu en faktor som enligt Veli–Pekka Säikkälä kan höja löneökningstakten är att IF Metall ökat sitt medlemsantal en del på senare tid och i början av sin yrkesbana brukar man ofta få en ganska bra löneutveckling.
 2. Med sin bakgrund i IF Metall bottnar statsministern rejält i frågan.
 3. Därför börjar inte världen plötsligt snurra åt andra hållet”, säger Roman Zitzelsberger, avdelningsordförande för IG Metall och medlem i Daimlers styrelse, till Stuttgarter Zeitung.
 4. Det tyska fackförbundet IG Metall och biltillverkaren Volkswagen har gjort upp om ett lönelyft på 4,3 procent för drygt 120 000 anställda i Tyskland.
 5. Det är möjligheten att införa ett sådant system i Sverige som regeringen har gett Anders Ferbe, före detta ordförande för IF Metall, i uppgift att utreda.
 6. När Bert Lundin 1981 pensionerades från Metall fortsatte aktiviteten.
 7. IG Metall har inlett endagarsstrejker för att öka trycket i de pågående löneförhandlingar, strejker som arbetsgivarna varnat för kommer ge stor ekonomisk skada.
 8. Christer Forsgren från återvinningsjätten Stena Metall menade att det i dagsläget inte är ekonomiskt lönsamt att sätta upp en större återvinningsanläggning för litiumjonbatterier eftersom volymerna ännu är för små.
 9. Ett av de förbund som har fått kritik för att inte ta vittnesmål om sexuella trakasserier på allvar är IF Metall.
 10. De flesta LO–förbund reagerar nu mot Ylva Johanssons utredning – med mitt eget IF Metall som skamligt undantag – och den opinion som nu organiseras kommer inte att låta arbetsgivarnas dröm om minskad strejkrätt gå i uppfyllelse utan strid.

metall

Synonymer till metall

aluminium, bly, grundämne, järn, koppa, natrium, radium, stål, tenn

Motsatsord till metall

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till metall.

Vad betyder metall?

 1. en typ av grundämne som ofta glänser och är mycket hållfast (t.ex. järn eller koppar)
 2. (fysik, kemi) grundämne eller legering med metalliska egenskaper, till exempel bra ledningsförmåga för elektricitet och värme, formbarhet och metallglans
 3. (astronomi) grundämne tyngre än helium

I uttryck:

 1. ädla metaller = ädelmetaller

Exempel på hur metall kan användas

 1. lätta metaller som aluminium
 2. tunga metaller som bly och guld

Exempel på hur metall används i svenska tidningar

 1. De används på återvinningsanläggningar och kraftvärmeverk för att skilja ut icke–järnhaltiga metaller, till exempel aluminium och koppar, genom att utsätta materialet för varierande magnetfält.
 2. Till skillnad från metalldetektorer kan tekniken även avslöja farliga föremål som inte innehåller metall, exempelvis sprängämnen.
 3. Det finns jättestora problem med brytningen av metall där människor stryker med i jakten på kobolt, och mycket barnarbete.
 4. Här får du kliva in i spindelvävsliknande landskap av tusentals trådar och uppleva svävande båtar av tråd och metall.
 5. AM i metall är redan ett starkt forskningsområde för Högskolan Väst.
 6. Utöver den fasta utställningen på runt 70 verk visar den skånska skulpturparken i sommar den japanska, Berlinbaserade performance– och installationskonstnären Chiharu Shiotas garninlindade husskelett i metall.
 7. Flera av de avskydda träden av metall, som första damen Rosario Murillo har låtit uppföra 140 stycken av runt omkring i Managua och som till och med blev regeringens nya symbol, blev nedbrända.
 8. Enligt Marketwatch menar flera analytiker att ett handelskrig kommer påverka efterfrågan på metaller negativt.
 9. I Kongo, och framför allt i östra Kongo finns de allra flesta tänkbara metaller – allt från tantal som är nödvändigt för att tillverka mobiltelefoner till diamanter.
 10. Teorin har varit att metaller som på atomnivå arrangeras som kagome ska få unika elektriska egenskaper.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av Metall

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.