metamfetamin

Metamfetamin kan beskrivas som ”en narkotikaklassad, centralstimulerande drog med det systematiska namnet (2S)-N-metyl-1-fenylpropan-2-amin”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av metamfetamin och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till metamfetamin

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till metamfetamin.

Motsatsord till metamfetamin

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till metamfetamin.

Vad betyder metamfetamin?

 1. en narkotikaklassad, centralstimulerande drog med det systematiska namnet (2S)-N-metyl-1-fenylpropan-2-amin

Exempel på hur ordet metamfetamin kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet metamfetamin används i svenska tidningar

 1. Bland annat har mer än ett halvt kilo kristalliserat metamfetamin beslagtagits.
 2. Det hela började i juli 2018 när polisen i Warrick County placerade en gps–sändare på en bil som tillhör en misstänkt försäljare av metamfetamin.
 3. Thailändsk narkotikapolis har beslagtagit 176 kilo metamfetamin i huvudstaden Bangkok.
 4. Totalt 56 kilo metamfetamin och ecstasy, till ett värde av runt 20 miljoner kronor, kunde beslagtas och Ghafoors greps ögonblickligen.
 5. Med sin muskulöst skulpterade kropp som vapen, skal och rustning, språklös, fullpumpad med metamfetamin – stundtals spetsat med heroin – försöker han överleva i en brutal omgivning, vars hierarkier han inte förstår.
 6. Thailändsk polis har den senaste tiden gjort rekordmånga beslag av droger som yaba och ice, vars huvudingrediens är metamfetamin.
 7. Mängden cannabis som beslagtogs i fjol minskade rejält jämfört med 2016, medan mängderna amfetamin och metamfetamin ökade och kokainbeslaget låg på ungefär samma nivå, enligt myndigheternas statistik.
 8. Men vallmoodlingarna har blivit färre till följd av en ökad efterfrågan på metamfetamin.
 9. Kvinnan greps i december 2014 i Kuala Lumpur med 1,1 kilo metamfetamin i sin ryggsäck.
 10. När kemiläraren Walter White får lungcancer beslutar han sig för att börja tillverka metamfetamin för att trygga den ekonomiska framtiden för sin familj.
 11. Framförallt gäller det metamfetamin, drogen som tagit Asien med storm det senaste decenniet.
 12. I hans urin hittas spår av drogen metamfetamin.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till metamfetamin är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.