Synonymer till metoo

Vi känner till en synonym till metoo. Ordet metoo är synonymt med metoo-rörelsen.

Ordet metoo finns med på Språkrådets nyordslista 2017 och förklaras då så här: ”hashtagg och benämning för en rörelse som går ut på att motverka sexuella trakasserier och övergrepp genom att många delar med sig av sina erfarenheter av detta”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av metoo samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till metoo

 1. metoo-rörelsen

Vad är motsatsen till metoo?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till metoo.

Vad betyder metoo?

 1. hashtagg och benämning för en rörelse som går ut på att motverka sexuella trakasserier och övergrepp genom att många delar med sig av sina erfarenheter av detta
 2. globalt upprop (och en hashtag) mot sexuella trakasserier mot kvinnor

Hur böjs metoo?

 1. #metoo
 2. metoo

Hur kan ordet metoo användas?

Det saknas exempel på hur metoo kan användas.

Hur används ordet metoo i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet metoo används i vanlig text.

 1. Medierna borde ha lärt sig läxan från de pressetiska övertramp som publicerades under metoo, och vetenskapsmän har en moralisk skyldighet att behandla kollegor med respekt, även när slutsatserna skiljer sig åt.
 2. Men jag menar att vi bröt den tystnadskulturen i och med metoo.
 3. Jessica har så många metoo att hon inte ens övervägde att skriva om dem, de var ju vardag.
 4. – Jag menar att metoo i journalistikens tappning blev en slags medelklasspopulism.
 5. Detta verkar bli hösten då vi kommer prata om metoo.
 6. Miriam Haley gör ett tydligt ställningstagande för metoo, i både tal och musikval.
 7. Hennes aggressiva försvar och utfrågningar har inte oväntat också fått hård kritik från kvinnorättsaktivister och företrädare för #metoo.
 8. Som chef i 15 år har det uppstått stormar, både mindre och större, men i samband med #metoo förra hösten stormade det mer än någonsin.
 9. Jag måste erkänna att jag hade mina tvivel när #metoo väl växte fram.
 10. Efter avslöjandena har Finlands teaterförbund krävt nolltolerans för sexuella trakasserier i branschen, en reaktion i kölvattnet av #metoo.
 11. Men baksidan var hans personalpolitik och i spåren av #metoo krävde ett 40–tal anställda hans avgång i ett upprop i Aftonbladet.
 12. Fokus ligger i dag på #metoo, feminism och jämställdhet och ett 50–tal person har sökt sig till Hjalmar Bergmanteatern för att lyssna.
 13. I samband med #metoo reflekterade hon över vad det innebär att verka i männens korridorer.
 14. Men i kölvattnet av #metoo är något fantastiskt i görningen.
 15. Låt inte #metoo blir något som vi i framtiden bara kommer att tala om som något som hände hösten 2017, sade Centerpartiets partiledare Annie Lööf som lyfte fram politikens och lagarnas roll i förändringsarbetet.
 16. Den internationella kvinnodagen 2018 är det omöjligt att inte fira den revolution som #metoo inneburit och fortfarande innebär.
 17. Detta efter att hon i höstas under hashtaggen #metoo publicerade en anklagelse mot honom på Instagram, där hon också skrev ut Aftonbladetprofilens namn.
 18. Sveriges feministiska regering har bråda dagar till följd av #metoo.
 19. I dag är det den internationella kvinnodagen, och för oss i Vänsterpartiet är det självklart att efter #metoo fokusera på hur vi skapar verklig trygghet i arbetslivet.
 20. Jag är samtidigt övertygad om att det var många som inte kände igen sig i beskrivningarna kring #metoo.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är metoo-rörelsen en synonym till metoo. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på metoo