mikroskopisk

Mikroskopisk kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med undersökning med mikroskop”. Ordet är motsatsen till enorm.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mikroskopisk och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till mikroskopisk

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till mikroskopisk.

Motsatsord till mikroskopisk

enorm, kolossal

Vad betyder mikroskopisk?

 1. som har att göra med undersökning med mikroskop
 2. synlig bara i mikroskop
 3. mycket liten, inte synlig för blotta ögat

Exempel på hur ordet mikroskopisk kan användas

 1. mikroskopisk analys
 2. mikroskopiska organismer

Exempel på hur ordet mikroskopisk används i svenska tidningar

 1. När tekniken väl tillåter, är en familjesökning utifrån den mikroskopiska mängden förstås en självklarhet.
 2. På en förteckning över inventarierna finns bland annat spektrografisk och mikroskopisk utrustning, röntgenanläggning, kemiska instrument och en ”ytterst mångsidig mikrofotograferingsapparat” av märket Zeiss.
 3. Om jag flyger till Thailand är den etiska implikationen mikroskopisk och svåröverblickbar ur ett individuellt perspektiv – även om mitt förnuft säger att summan av allas handlingar har destruktiva globala effekter.
 4. Men SÅ mycket viktigare i vardagen än mikroskopiska symbolfrågor om migration eller religion.
 5. Där kan vi använda det vi lär oss om ben på mikroskopisk nivå för att göra materialen starkare och mer lika riktiga ben.
 6. Stoppet som infördes i tisdags gäller så kallat exfolierande ämnen – mikroskopiska plastkulor – i bland annat tandkrämer och tvålar.
 7. Experiment i miniatyr har lyckats flytta mikroskopiska partiklar, bland annat med laser.
 8. Forskare vid University of California har tagit fram mikroskopiska robotfiskar av metall som simmande kan leverera medicinen rätt, rapporterar New Scientist.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till mikroskopisk är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är enorm motsatsen till mikroskopisk.

Vad kollar andra på just nu?