Synonymer till minsann

Används i vardagligt tal.

Vi känner till 6 synonymer till minsann. Ordet minsann är en synonym till sannerligen och verkligen och kan bland annat beskrivas som ”verkligen; sannerligen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av minsann samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till minsann

 1. faktiskt
 2. i sanning
 3. jaha
 4. jaså
 5. sannerligen
 6. verkligen

Vad är motsatsen till minsann?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till minsann.

Vad betyder minsann?

 1. verkligen; sannerligen
 2. anger att något är sant, och till en väldigt hög grad
 3. anger viss positiv förvåning, kanske också med en viss grad av beröm

Hur böjs minsann?

 1. minsann

Hur kan ordet minsann användas?

Följande exempelmeningar visar hur minsann kan användas.

 1. Maten var det minsann inget fel på!

Hur används ordet minsann i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet minsann används i vanlig text.

 1. Man försöker visa upp att ”vi minsann har resurser” till den här typen av gärningar och inte är fullt upptagna med Ukraina.
 2. Här kan man tycka att Apple står och trampar vatten, när ärkerivalen Samsung minsann har tryckt in en 108 megapixelssensor i Galaxy S21 Ultra.
 3. ”Det verkar som om jag fått en kille”, sade jag veckan efter till min far på telefon och lät honom veta att jag minsann tog det hela rätt coolt och tänkte vänta och se ifall det verkligen var något.
 4. Eftersom de minsann visste att en hörapparat är första tecknet på sista utförslöpan.
 5. Jonas Gardell bemöts som en gycklare som minsann ska veta sin plats i hundkojan.
 6. Minns ni kolbiten? Språkröret Gustav Fridolin viftade ivrigt med den i valdebatterna 2014 för att visa att Miljöpartiet minsann inte tänkte låta Vattenfall bryta stenkol i Tyskland.
 7. Jag tappade äpplet och minsann, det var ruttet och maskätet.
 8. Minns ni när alla tv–apparater skyltade med att de minsann var "HD Ready"? Nu gör Samsung samma sak, fast med 5g.
 9. Om SVT fullföljde inspelningen skulle dessa personer minsann bojkotta SVT för all framtid och sluta betala skatt! Och hundar skulle komma till allvarlig skada om vi släppte fram Alexandra Ortega i TV.
 10. Det brukar ju saluföras i parti och minut, inte sällan av män och kvinnor i superhjältedräkter, men Terrence Malick går (såklart) in djupare, visar att det minsann inte är så lätt att leva upp till det där till synes enkla credot.
 11. Och det gjorde jag minsann.
 12. Nej, då ska vi minsann.
 13. Själv får hon minsann passa barnen medan Shakespeare bara ägnar sig åt konsten.
 14. Jag inser snabbt att man minsann inte sparar några pengar på det – det hade blivit betydligt billigare att köpa en färdig poncho/bamsedräkt/kattkudde.
 15. En av de vanligaste invändningarna om man kritiserar att det på en direktörslön går 50 arbetarlöner, är att det ju också finns fotbollsproffs som blir miljardärer och att det minsann inte är någon som klagar på dem.
 16. – Det är klart att det är känslomässigt även om jag inte suttit och tänkt att "nu ska jag minsann ta bladet från munnen".
 17. Vill vi funktionshindrade ha någon annans hjälp, då ska det minsann ske på deras premisser, vi är inte i någon som helst position att ställa några krav eller bråka.
 18. Bauer är doktorand på Dans– och cirkushögskolan (DOCH) i ”Performativa och mediala praktiker” – minsann med ”inriktning på koreografi”.
 19. – Den unge mannen har god smak, minsann! Jag uppmanar er andra att också lyssna till och läsa mina tal.
 20. I skolan var det aldrig någon som frågade om siffrorna på hans arm, och när han en gång som vuxen berättade om svälten i lägren svarade genast en amerikan att de hade minsann haft ransonering i USA också.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sannerligen en synonym till minsann. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?