Synonymer till miserabel

Vi känner till 3 synonymer till miserabel. Ordet miserabel är en synonym till usel och nedrig och kan beskrivas som ”bedrövlig, eländig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av miserabel samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till miserabel

 1. infam
 2. nedrig
 3. usel

Vad är motsatsen till miserabel?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till miserabel.

Vad betyder miserabel?

 1. bedrövlig, eländig

Hur böjs miserabel?

 1. miserabel
 2. miserabelt
 3. miserabla
 4. miserablare
 5. miserablast
 6. miserablaste
 7. miserable

Hur kan ordet miserabel användas?

Det saknas exempel på hur miserabel kan användas.

Hur används ordet miserabel i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet miserabel används i vanlig text.

 1. Livet i de utsatta Parisförorterna är fortfarande på många sätt katastrofalt och miserabelt med en extrem arbetslöshet, menar han.
 2. In kom Magnus Pehrsson som ärvde i princip hela Kuhns trupp, vann SM–guld 2017 men åkte ut i direkt i Champions League–kvalet mot Vardar och som efter en miserabel start på allsvenskan 2018 fick sparken.
 3. En ytterst miserabel insats av det tyska landslaget, sammanfattade Bild och kallade anfallsspelet för statiskt, klumpigt och idélöst.
 4. Matimporten uppgår till svindlande belopp och landsbygdsbefolkningen flyr in till en miserabel tillvaro i städerna, utan jobb, utan framtidsutsikter.
 5. Caves publik, som älskat hans depprock i snart fyrtio år, förväntar sig att han den här gången ska vara mer miserabel än någonsin.
 6. Trots en miserabel start av stafetten kunde Sveriges lag med Fredrik Bakkman, Gustav Bergman och William Lind ta tredjeplatsen, slagna med 4.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är usel en synonym till miserabel. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?