Synonymer till miskito

Miskito kan bland annat beskrivas som ”(språk) centralamerikanskt språk som talas i delar av Nicaragua och till viss del Honduras”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av miskito samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till miskito

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till miskito.

Vad är motsatsen till miskito?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till miskito.

Vad betyder miskito?

 1. (språk) centralamerikanskt språk som talas i delar av Nicaragua och till viss del Honduras
 2. (etniciteter) centralamerikansk folkgrupp med indianskt ursprung

Hur böjs miskito?

 1. miskito
 2. miskiton
 3. miskitons
 4. miskitos
 5. svenska

Hur kan ordet miskito användas?

Det saknas exempel på hur miskito kan användas.

Hur används ordet miskito i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet miskito används i vanlig text.

 1. Trots uppgången var den svenska inflationen klart lägre än den amerikanska, som släpptes på torsdagen.
 2. Nu har svenska fotbollförbundets disciplinnämnd beslutat att förlänga straffet vilket innebär att han även missar mötet med Kalmar 23 oktober.
 3. Fast prisuppgångarna är inte så stora som bedömarna hade räknat med och svenska marknadsräntor sjunker något efter statistiken.
 4. Vi har haft mängder av svenska studenter i Auschwitz.
 5. Det berör 560 medlemmar i Svensk Pilotförening, varav 250 i Sverige, samt 259 svenska medlemmar i kabinfacket SSCA.
 6. Doulorna ger stöd till gravida och nyblivna föräldrar på olika språk, som en del i att göra vården mer tillgänglig för kvinnor och familjer som inte talar svenska.
 7. Genom att trycka på Win+H öppnas dikteringsmikrofonen, som i Windows 11 innehåller ett extra alternativ för ai–styrda skiljetecken (om det fungerar med svenska vet vi inte).
 8. Målet var att samla tusentals och, enligt den svenska XR–aktivisten Pontus Bergendahl som ETC talade med inför aktionen, att ”stänga ned Oslo”.
 9. ” Kavla ner bildades som en motreaktion på den uppmärksammade kampanjen Kavla upp där kända svenska profiler ställde upp i syfte att uppmuntra befolkningen att vaccinera sig.
 10. Kontrollera höjden på de viadukter som ska passeras, standardhöjden på svenska vägar är 4,5 meter.
 11. Men det var Jan Myrdal och hans drabanter som avlägsnade den svenska vänstern från verkligheten.
 12. Ett exempel är när utrikes­minister Ann Linde (S) helt utan stöd i en intervju med tyska Deutsche Welle påstod att de privata äldre­boendena var orsaken till den höga dödligheten från covid–19 på svenska äldre­boenden.
 13. Samma dag tillkännagav svenska fastighetsbolaget Akelius att det avyttrar drygt 14 000 hyreslägenheter i Berlin till norskägda Heimstaden som har sin största marknad i Sverige med över 10 000 hyreslägenheter.
 14. Det finns dock ingen kapacitetsbrist i det svenska elsystemet för närvarande, enligt Svenska Kraftnät.
 15. Men räcker ny design, habil hybridteknik och bra allround–kompetens för att Opel ska komma upp på svenska bilköpares radar?.
 16. Huawei – som även portats från bygget av det svenska 5G–nätet med motiveringen att det finns säkerhetsrisker med dess komponenter – har vid upprepade tillfällen förnekat både teknikstöld och att dess produkter utgör ett säkerhetshot.
 17. Men en av de mest typiska ”Pettersonbåtarna” är den svenska ruffbåten, en 7–10 meter lång och smal motorbåt i trä.
 18. Nu är lärosätet tillbaka på tidigare nivåer, med undantag för utomeuropeiska destinationer dit bara 6 svenska studenter har kommit iväg under höstterminen jämfört med cirka 50 tidigare år.
 19. Istället indikerar vår senaste studie (Asplund Pyddoke, 2021) att det är högre prissättning av bilanvändning som har potential att trycka över bilisterna till kollektivtrafik i svenska städer.
 20. Det förenklar också för norrmän som vill åka över till Värmland och shoppa i butiker på den svenska sidan gränsen, där många varor är betydligt billigare än hemma i Norge.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?