Synonymer till misogyn

Vi känner till en synonym till misogyn. Ordet misogyn är synonymt med kvinnohatisk och kan bland annat beskrivas som ”kvinnohatare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av misogyn samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till misogyn

 1. kvinnohatisk

Vad är motsatsen till misogyn?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till misogyn.

Vad betyder misogyn?

 1. kvinnohatisk
 2. kvinnohatare

Hur böjs misogyn?

 1. misogyn
 2. misogyna
 3. misogynare
 4. misogynast
 5. misogynaste
 6. misogynen
 7. misogynens
 8. misogyner
 9. misogynerna
 10. misogyners
 11. misogyns
 12. misogynt

Hur kan ordet misogyn användas?

Det saknas exempel på hur misogyn kan användas.

Hur används ordet misogyn i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet misogyn används i vanlig text.

 1. Lyriken på ”Power up” pendlar, som sig bör, mellan misogynt fryntlig gladporr och instruktioner för hur rocken kommer att uppnås samt hur länge den kommer att vara (oftast ’all night long’).
 2. Det började med att hon gjorde ett meningslöst tv–program med misogyna Horace Engdahl, sen försvarade hon Woody Allen i sin podd.
 3. Hennes pionjärgärning har sedan dess bekräftats allt mer och av allt fler – även om mäktiga Museum of Modern art i New York länge stretade emot och misogyna kritiker menade att hon måste ha varit sinnessjuk.
 4. ”Trollflöjten” är en folkkär buskisopera och ett misogynt folklustspel.
 5. Självklart är det inte fel att bry sig om smink och hårprodukter – kritiken mot dessa unga kvinnor blir ofta misogyn – men det udda är att det centrala handlar om att visa upp vad man har köpt, inte något man har skapat.
 6. Varför blev en rasistisk, fascistisk, misogyn, antidemokratisk tidigare militär också en motståndare till all form av klimatpolitik? Jo, därför att han har lierat sig med big business och Amazonas är priset de begär.
 7. – ”Parfymen” är en misogyn bok.
 8. Ett räkneexempel i en kursbok på Örebro universitet har fått både studenter och lärosätet att reagera på grund av dess misogyna innehåll.
 9. Didier Reynders, Belgiens vice premiärminister och utrikesminister, skrev på twitter att Pascal Smets uttalande var ”misogynt” och ”oacceptabelt”.
 10. I sin debattartikel använder Antje Jackelén det jag har skrivit som ett exempel på misogyn sexism.
 11. Donald Trump vet vad han gör när han spelar det misogyna kortet.
 12. …att svenska Vera Vitali har några av de få uthärdliga scenerna i den sadistiska, misogyna, ­holländska västernfilmen ”Brim­stone” som inte direkt lär ha några chanser att vinna ett Guldlejon på lördag kväll.
 13. Inte ens när Patrick är som djupast i narkotikaberoendet känns skildringen av hans lätt misogyna egoism kokett, vilket ju annars är ganska vanligt när män ska frossa litterärt i sin egen svinighet.
 14. I den ständiga striden för att respekteras som ett självständigt subjekt hade Oppenheim trots allt draghjälp av pälskoppen, vars ikonstatus gjorde hennes till en portalfigur i den misogyna surrealiströrelsen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kvinnohatisk en synonym till misogyn. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på misogyn