misslyckas

Misslyckas är synonymt med kapsejsa och motgång och kan bland annat beskrivas som ”försöker nå ett visst resultat utan framgång”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av misslyckas och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till misslyckas

avbräck, bakslag, bomma, gå i putten, göra fiasko, haverera, kapsejsa, missa, motgång, rinna ut i sanden, stupa, uppnå, åstadkomma

Motsatsord till misslyckas

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till misslyckas.

Vad betyder misslyckas?

 1. försöker nå ett visst resultat utan framgång
 2. (deponens) inte lyckas med att vara eller utföra något

Böjningar av misslyckas

 1. misslyckad
 2. misslyckades
 3. misslyckads
 4. misslyckas
 5. misslyckats

Exempel på hur ordet misslyckas kan användas

 1. brandkåren misslyckades med att släcka branden

Exempel på hur ordet misslyckas används i svenska tidningar

 1. Några vicepresidenter har misslyckats med att ta det sista steget i karriären – till exempel Bill Clintons vicepresident Al Gore, som förlorade mot George W Bush år 2000.
 2. ”De senaste månaderna, efter en rad händelser och incidenter, har rasister och antisemiter, samt de som förespråkar islamofobi, xenofobi, homofobi och transfobi, upprepade gånger visar att de vill få oss att misslyckas”.
 3. På samma sätt rekommenderas företagsledare ofta att misslyckas snabbt och gå vidare.
 4. Det officiella budskapet från den polska regeringen är att EU misslyckades med att knyta budgetutbetalningarna till en respekt för rättsstaten.
 5. Samtidigt har Tamsons egna förvaltning misslyckats med trygghetsarbetet.
 6. Organisationen Lincoln project har nått miljontals väljare med reklamfilmer där besvikna Trump–väljare beskriver hur presidenten misslyckats med att hantera coronapandemin.
 7. Samtidigt som vården misslyckas med att fånga upp dem, riskerar de att få ytterligare komplikationer.
 8. Att vi gör det på kort sikt betyder dock inte nödvändigtvis att vi har misslyckats.
 9. Blunder, en misslyckad bakåtpassning av Uppsalalaget, bröts alert av Irandust som sedan chansade med ett kanonskott några meter ifrån mittcirkeln på egen planhalva.
 10. Elfsborgsspelaren Jesper Karlsson misslyckades dock med avslutet.
 11. Nej, den svenska strategin har inte misslyckats.
 12. Han säger att New Yorks polis misslyckades att skydda allmänheten från uppviglares kriminella aktiviteter.
 13. Det vill säga, om de fackliga organisationerna misslyckas med att i förhandlingar komma överens med arbetsgivarna om nya regler, så ska utredningens förslag genomföras.
 14. Att Sverige misslyckats med att skydda äldreboenden från smittan är också något Ann Linde framfört i såväl intervjuer som samtal med andra länders utrikesministrar, uppger hon.
 15. Nyliberalismen har misslyckats, nationalismen har inga svar som minskar klyftor eller räddar klimatet.
 16. Om det misslyckas kan avgörandet skjutas fram till förhandlingar i riksdagen senare i år när regeringens proposition redan ligger på bordet.
 17. Försöken att bilda regering misslyckas.
 18. Men han har också sagt att en viktig del i den – att skydda de äldre från smitta – har misslyckats.
 19. Attacken misslyckades eftersom slavarna besköts från två håll, dels från polisen i fängelset, dels från palatsvakten på andra sidan torget.
 20. Det misslyckades och i de efterföljande oroligheterna skadades över hundra personer.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till misslyckas är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kapsejsa en synonym till misslyckas. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.